Supporters van Marseille niet welkom in stadion van Lazio tijdens Europa League

Foto: Photo News

Supporters van Marseille niet welkom in stadion van Lazio tijdens Europa League

Print

De supporters van Olympique Marseille mogen geen kaartjes kopen voor de match tegen Lazio Roma in het Stadio Olimpico op 8 november. Dat bevestigde de Italiaanse club zaterdag in een communiqué. De beslissing is een gevolg van de schermutselingen die plaatsvonden tijdens de heenmatch in Marseille op 25 oktober, toen aan beide supporterszijden gewonden vielen en de politie moest tussenkomen met traangas.

Een mededeling op de website van de Romeinse club maakte gewag van “een absoluut verkoopverbod van tickets aan personen die in Frankrijk verblijven”. De online en telefonische ticketverkoop werd aan banden gelegd om eventuele omzeiling van die maatregel te voorkomen.

Lazio preciseerde dat de beslissing genomen werd door het nationaal observatorium voor sportmanifestaties, een tak van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, dat voor een herhaling vreesde van de schermutselingen tijdens de heenmatch in groep H van de Europa League, in Marseille op 25 oktober jongstleden. Toen vielen in beide supporterskampen gewonden en moest de politie ingrijpen met traangas om de massa uiteen te drijven. Vijf personen werden voor het Stade Vélodrome gearresteerd.

Voor de terugmatch in Rome worden strikte regels gehanteerd wat de ticketaankoop betreft, met een maximum van vier kaartjes per persoon. Elke tickethouder moet ook een identiteitsbewijs voorleggen.

Marseille, vorig seizoen finalist, verloor de heenmatch in eigen huis met 1-3.

Meer sportnieuws