Geen Lukaku in kern bij Manchester United, “omdat hij iets voelde na de laatste training”

Foto: EPA-EFE

Geen Lukaku in kern bij Manchester United, “omdat hij iets voelde na de laatste training”

Print

Geen Romelu Lukaku bij Manchester United tegen Bournemouth. Coach José Mourinho laat de Rode Duivel, die al negen matchen niet kon scoren, zelfs uit zijn westrijdkern voor de uitmatch. “Na de training van gisteren voelde hij iets dat de komende dagen extra bestudeerd moet worden”, verklaart Mourinho, die hem extra rust gunt.

Het zijn moeilijke weken voor Romelu Lukaku. Het laatste doelpunt van de Rode Duivel dateert al van 15 september (tegen Watford) en die droogte leverde hem de laatste weken bakken kritiek op in Engeland. Afgelopen weekend in de competitiematch tegen Everton liet trainer José Mourinho de 25-jarige spits zelfs op de bank starten en mocht hij pas invallen in de 65ste minuut.

Een week later is er zelfs geen plek voor Big Rom in de brede wedstrijdkern voor de competitiematch tegen Bournemouth. Gisteren was Lukaku de grote afwezige toen de spelers van ManU op het vliegtuig stapten richting de Engelse kustplaats. Toen werd er al hevig gespeculeerd op een niet-selectie van onze landgenoot. Die speculaties bleken waar toen er vanmiddag geen Lukaku van de bus stapte aan Dean Court, het stadion van Bournemouth.

Een radicale beslissing van Mourinho. Vooral omdat Lukaku eerder al meermaals dolde met Bournemouth. In zijn laatste drie partijen tegen The Cherries was hij telkens goed voor minstens een doelpunt.

“Maar gisteren na de training voelde hij iets dat de komende dagen extra moet bestudeerd worden”, zegt de ManU-coach. Alexis Sánchez, die terugkeert na een blessure, neemt de plek van Lukaku in.

Ook Marouane Fellaini ontbreekt bij ManU, hij ligt nog in de lappenmand.

United is momenteel pas achtste in de Premier League, met 17 punten. Tegenstander Bournemouth staat twee plaatsen hoger met 20 punten.

Nainggolan

Beter nieuws over de Belgen komt er vanuit Italië, waar Radja Nainggolan veel vroeger dan verwacht weer fit is om te spelen. De middenvelder van Inter blesseerde zich twee weken geleden in de Milanese derby aan de enkel en zou een maand onbeschikbaar zijn. Maar voor de competitiematch tegen Genoa zit de voormalige Rode Duivel alweer in de selectie. “Wellicht kan hij een halfuur spelen”, vertelde trainer Luciano Spaletti. Bij de Italiaanse eersteklasser zal ‘Il Ninja’ vooral ritme moeten opdoen voor dinsdagavond. Dan ontvangen ze FC Barcelona in de Champions League.

Meer sportnieuws