Beerschot Wilrijk bevestigt samenwerking met Rupel Boom

Foto: BELGA

Beerschot Wilrijk bevestigt samenwerking met Rupel Boom

Print

Beerschot Wilrijk en Rupel Boom gaan vanaf volgend seizoen intensief samenwerken, vooral op vlak van jeugdwerking. De eerste gesprekken tussen beide clubs verliepen alvast positief, laat Beerschot Wilrijk weten op hun website.

Enkele dagen geleden kon u in Gazet van Antwerpen lezen dat de Kielse club op termijn met meerdere clubs uit de Antwerpse zuidrand wil gaan samenwerken. Centraal staat een sterke jeugdwerking. Met Rupel Boom zat Beerschot Wilrijk al samen.

“Na de eerste gesprekken zijn zowel Beerschot als Rupel Boom positief gestemd en zien ze de meerwaarde in van het project”, klinkt het. “Er was al een band en een goeie verstandhouding tussen de clubs vermits DCA, mede-eigenaar van Beerschot, ook shirtsponsor is van de jeugdploegen en het eerste elftal van Rupel Boom. De plannen bevestigen dat de uitbouw van de jeugdacademie een prioriteit is voor de eigenaars van Beerschot. In dat opzicht kan een samenwerking met Rupel Boom en andere clubs mogelijk een oplossing bieden. Dergelijke schaalvergroting biedt ook andere opportuniteiten en pluspunten.”

De komende weken gaan beide clubs “in alle sereniteit” verder onderhandelen. “Vast staat dat het bestuur een brede toekomstvisie heeft en Beerschot op alle vlakken wil doen groeien.”

Meer voetbalnieuws