Zuid-Koreaanse marineschepen in Antwerpen

Foto: vm

Zuid-Koreaanse marineschepen in Antwerpen

Print
Antwerpen -

Van vrijdagochtend 10 u tot zondagnamiddag 16 u zullen twee Zuid-Koreaanse oorlogsschepen afgemeerd liggen aan het Zuiderterras. Het gaat om de destroyer DDH-975 Chungmugong Yi Sun-si en het bevoorradingsschip AOE-58 Dae Chong. De schepen zijn vrijdag en zaterdag toegankelijk voor het publiek.

De 149,5 meter lange destroyer werd in 2003 opgeleverd als eerste van een nieuwe reeks in Korea gebouwde oorlogsschepen, genaamd naar de historische 16de-eeuwse admiraal Yi Sun-si. Het bevoorradingsschip dateert nog van 1997 en is met zijn 134 meter een stukje kleiner. In september 2013 bezochten twee gelijkaardige zusterschepen van beide oorlogsbodems ook al eens Antwerpen naar aanleiding van de 60ste verjaardag van het einde van de Koreaanse oorlog.

De schepen zullen op Allerzielen rond 10u aan kaai 20 afgemeerd worden en daar verwelkomd worden door officieren van de Belgische Marine. Tijdens hun verblijf zullen de 238 bemanningsleden van Chungmugong en de 125 van de Dae Chong onder meer bezoeken brengen aan het NAVO-hoofdkwartier in Brussel, aan Antwerpen en aan de para-basis van Tielen waar alle gebouwen nog herinneren aan de Koreaanse oorlog.

Zondagnamiddag vertrekken de beide schepen naar de Duitse havenstad Hamburg.