Vrijspraak voor geweld tegen moeder en ex-vrouw

Foto: ANP

Vrijspraak voor geweld tegen moeder en ex-vrouw

Print

F.S. haalt opgelucht adem. Vorige maand vorderde het parket nog vier jaar cel tegen de man wegens bedreigingen, belaging en mishandeling van zijn moeder en ex-vrouw. Woensdag werd hij vrijgesproken.

Het beeld dat de moeder en de ex-vrouw van F.S. vorige maand kwamen schetsen tijdens de behandeling van de rechtszaak was niet fraai. Na een jarenlange relatie waaruit ook een zoontje geboren werd was een breuk gevolgd, die F.S. volgens zijn ex niet kon verkroppen.

Er volgde een contactverbod van de familierechtbank maar dat zou F.S. volgens de burgerlijke partijen geregeld genegeerd hebben. “Hij drong de woning binnen en greep zijn ex bij de keel”, aldus de advocate van de vrouw. “Hij bemachtigde ook een naaktfoto en dreigde ermee die naar al haar contacten op school (waar de vrouw werkt, red.) te sturen.”

De moeder van F.S. deed er nog een schep bovenop en zei dat hij haar in het gezicht had geslagen en dat ze haar pols gebroken had na een duw. Het Openbaar Ministerie volgde de vermeende slachtoffers en vorderde een zware celstraf, vier jaar. Woensdag werd F.S. door de rechtbank vrijgesproken. Zijn advocaat Sam Vlaminck had gepleit dat alles kaderde in de echtscheidingsprocedure en dat de beschuldigingen uit de lucht gegrepen waren. Hij werd door de rechtbank gevolgd. “Mijn cliënt heeft de beschuldigingen altijd betwist, hij is opgelucht dat hij nu vrijgesproken is”, aldus Vlaminck.

Nu in het nieuws