Proximus trekt de prijzen van populaire bundels op en lanceert ongelimiteerd gsm-abonnement

Foto: EdA

Proximus trekt de prijzen van populaire bundels op en lanceert ongelimiteerd gsm-abonnement

Print

Proximus verhoogt op 1 januari enkele van zijn prijzen, zo kondigt de telecomoperator aan in een persbericht. De populaire bundels Tuttimus en Familus worden duurder, net als de optionele sportpakketten en enkele oude abonnementsformules. Het lanceert ook een nieuw, ongelimiteerd gsm-abonnement.

Proximus-CEO Dominique Leroy had in januari beloofd om dit jaar de prijzen van de packs niet te verhogen. Aan die belofte houdt ze zich, maar op de eerste dag van het nieuwe jaar komt er wel een verhoging. Meestal gaat het om een verhoging met ongeveer 2 euro per maand. Voor de formule Familus komt dat neer op een stijging met bijna 3 procent (van 67 naar 69 euro). De optie Belgisch voetbal wordt dan weer een kwart duurder (van 7,95 naar 9,95 euro).

Ongelimiteerd gsm-abonnement

Na Orange komt nu ook Proximus met een ongelimiteerd mobiel aanbod. Bij Proximus kost Mobilus XL Unlimited 42,99 euro per maand, iets duurder dus dan de 40 euro voor de Arend-formule van Orange.

Proximus maakt zijn Mobilus-aanbod breder. Klanten die nu al Mobilus L hebben, zullen vanaf 1 november automatisch en voor dezelfde prijs worden overgeschakeld naar Mobilus XL Unlimited. Daarin zit onbeperkt surfen in plaats van 10 GB. Ook bellen en sms’en is onbeperkt.

Net als bij de “ongelimiteerde” formule van Orange, geldt er ook bij Proximus een kleine beperking. Als de klant de grens van 20 GB mobiele data overschrijdt, wordt de snelheid van de verbinding voor de rest van de factuurmaand teruggeschroefd tot 512 kbps. Op het verbruikte volume zit evenwel geen limiet.

Nu in het nieuws