TravelBird op randje van faillissement: “Het doek is helaas gevallen”

TravelBird op randje van faillissement: “Het doek is helaas gevallen”

Print

Reisorganisatie TravelBird staat op het randje van het faillissement. Het verkeert al langer in financiële problemen, en vroeg vandaag uitstel van betaling. Gisteren ketste een overname door een grote buitenlandse partij af, zo meldt onder meer De Telegraaf.

“Het doek is helaas gevallen. Alle verkoop is gestopt”, zegt woordvoerder Jan Driessen van TravelBird aan De Telegraaf. Tot het laatste moment waren er volgens hem gesprekken met nieuwe investeerders. “Het is niet gelukt om een goede financieringsconstructie te vinden.”

Reizigers hoeven volgens het bedrijf niet bang te zijn voor problemen. Mensen die een reis via TravelBird hebben geboekt, zijn gedekt onder de voorwaarden van de garantieregeling van de Nederlandse Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Ook Belgische gedupeerden moeten daar aankloppen, luidt het bij het Belgische Garantiefonds Reizen. Hoe het verder moet met de 310 medewerkers van TravelBird, is niet duidelijk.

Eerder in oktober trok een Nederlandse consumentenorganisatie al aan de alarmbel. Bij de bond kwamen veel klachten binnen van verontwaardigde reizigers. Zij konden hun hotel niet in omdat de Amsterdamse reisorganisatie, die ook in België actief is, niet had betaald.

Nu in het nieuws