Kanye West duikt plots op in ons land bij Limburgse basketbalwedstrijd

Print

Compleet onverwacht bezoek vanavond in sporthal Lakerveld in Houthalen-Helchteren: de wereldberoemde rapper Kanye West. De Amerikaan kwam opdagen tijdens een match van Hubo Limburg United Academy tegen het JBA USA team.

Vanuit heel België, en zelfs van buiten de landsgrenzen, waren ze gekomen om de jonge profspelers van de Amerikaanse Junior Basketball Association (JBA) aan het werk te zien tegen de Hubo Limburg United Academy. De Limburgers kregen versterking van enkele jeugdinternationals. In de wandelgangen werd gefluisterd dat rapper Kayne West in België was en de opworp zou komen geven. Geen West echter bij de opworp. Alle hoofden draaiden tegen het einde van het derde quarter dezelfde kant uit toen West toch binnen kwam. Hij zette zich naast de JBA-stichter LaVar Ball. Hij geeft met z’n team jonge spelers die geen zin meer hebben in studeren de kans om profbasketballer te worden.

De JBA-competitie bestaat uit acht ploegen en de 10 beste spelers toeren momenteel door Europa. De vier oudste spelers zijn 20 jaar. LaMelo Ball – zoon van – is met zijn 17 jaar de jongste. Het was dinsdagavond spektakel troef in de tot de nok gevulde Lakerveld sporthal (1200 toeschouwers). Beide ploegen speelden run and gun basketbal van het zuiverste soort. De 138-163uitslag zegt wat dat betreft alles. Bij de Academy ontbraken Daan Moens (voet), Leander Dedroog (enkel) en Justin Kohajda (gebroken hand). Jarne Lesuisse viel in de eerste helft ook nog uit met een enkelblessure.

Kanye West duikt plots op in ons land bij Limburgse basketbalwedstrijd
Foto: RaCo
Kanye West duikt plots op in ons land bij Limburgse basketbalwedstrijd
Nu in het nieuws