Bokskampioene Delfine Persoon vreest voor gemiste dopingcontrole doordat ze niet kon plassen: “De arts is boos vertrokken”

Foto: VDB

Bokskampioene Delfine Persoon vreest voor gemiste dopingcontrole doordat ze niet kon plassen: “De arts is boos vertrokken”

Print
Brussel -

De Belgische wereldkampioen boksen Delfine Persoon krijgt mogelijk een gemiste dopingcontrole achter haar naam. Zondag kreeg ze een controlearts over de vloer maar ze slaagde er niet in te plassen. Op Facebook doet ze haar verhaal.

“Ik heb opnieuw dopingcontrole gehad maar had pech dat ik net naar het toilet was geweest. Onmiddellijk plassen zat er niet in. Het gevolg was dat ik niet mocht gaan trainen, een looptraining, omdat de arts dreigde met een gemiste controle”, legt de 33-jarige West-Vlaamse uit.

Na de nodige discussies kon de wereldkampioene bij de lichtgewichten toch haar training afwerken. “Maar dan op de piste zodat ze me altijd konden zien”, gaat ze verder. “Na de training ben ik onmiddellijk naar het werk vertrokken maar plassen ging nog altijd niet. Intussen was ik wel volop aan het drinken. Eenmaal aangekomen op het werk (Persoon werkt bij de spoorwegpolitie) stelde ik voor dat men mij kon volgen met een aparte wagen maar de controledokter bleek niet voor rede vatbaar. Uiteindelijk is de arts misnoegd vertrokken. Resultaat is vermoedelijk een gemiste controle en een rechtszaak. Terwijl ik wel wou plassen, maar gewoon niet direct kon en zoals nog enkele topsporters wel moet werken.”

Persoon sluit af met een sneer naar de overheid. “Wij moeten voldoen aan alle regeltjes voor de Vlaamse Overheid en wat krijgen we terug van steun: een subsidie die ze niet-ontvankelijk keuren (voor een grotere bokszaal). Als je als topsporter zelf je boontjes dopt, zou er wel wat respect terug mogen komen van de Vlaamse Overheid aub!”

Persoon stoomt zich momenteel klaar voor een verdediging van haar WBC-wereldtitel tegen de Canadese Sandy Tsagouris op 8 december in Ardooie.

Meer sportnieuws