Trond Sollied tekent contract bij Lokeren en volgt eerste training... vanuit de auto

Print

Video: TV Oost

Sporting Lokerentrainer Trond Sollied volgde de ochtendtraining van z’n gloednieuwe club... vanuit de wagen. Hij zet zo de traditie voort van voorzitter Roger Lambrecht, die geregeld een training meepikt vanuit z’n wagen. Sollied tekende nadien een contract tot het einde van het seizoen. Vrijdagmiddag om 13 uur wordt de coach voorgesteld op een persconferentie. Hij volgt Peter Maes op.

“Het klopt dat mijn laatste opdracht al dateert van 2013”, zegt Sollied. “Maar wees gerust, dat betekent allerminst dat ik uit het voetbal ben gestapt, wel integendeel. Ik volg het internationale voetbal én vooral ook de Belgische competitie op de voet. Dat voelde bijna aan als een dagtaak. Maar de laatste tijd kriebelde het echt om weer op het veld te staan, met spelers aan het werk te gaan. Ik ken natuurlijk ook Sporting Lokeren, zij het wat vanop afstand. Vanaf vandaag ben ik me aan het inwerken. Ik wil de spelers individueel beter leren kennen en zal uitgebreid met de staf kennismaken. Op dit moment lig ik nog in het gips door een achillespeesblessure, maar zelfs die zal me niet kunnen afstoppen. Ik wil deze traditieclub helpen in de mate van het mogelijke.”

Sollied was in de jaren 80 een niet onverdienstelijk speler in eigen land. Hij speelde achtereenvolgens bij Valerenga IF, Rosenborg BK en FK Bodo-Glimt. Bij die laatste club begon hij ook zijn trainerscarrière.

Eind december 1998 ging hij voor het eerst in ons land aan de slag, meer bepaald bij AA Gent. Van 2000 tot 2005 was hij trainer bij Club Brugge met wie hij tweemaal landskampioen werd, twee keer de beker won en twee keer de Supercup. Na een kort intermezzo bij het Griekse Olympiakos Piraeus keerde hij terug naar België (AA Gent 2007-2008) en Nederland (Heerenveen 2008-2009). Nadien volgden nog een paar kortere opdrachten bij Al-Ahli, Lierse SK, AA Gent. Zijn voorlopig laatste opdracht was die bij het Turkse Elazigspor in 2013.

Vanaf vrijdag is hij effectief trainer van Sporting Lokeren. Zijn opdracht is duidelijk: zo snel mogelijk de club uit de gevarenzone loodsen. Lokeren deelt momenteel de laatste plaats met Moeskroen en Zulte Waregem. Donderdag trekt Lokeren naar Anderlecht, maar dan zit Sollied nog niet op de bank.

Meer voetbalnieuws