© rr

Outdoorcooking en gezelligheid rond haardvuur

De Schuur gaat zondag al opnieuw open

Café en pleisterplek De Schuur op de Kantonbaan in Oelegem gaat komende zondag 4 november weer open. Nieuwe eigenaar en buurman Erik Jans komt met een nieuw concept voor jong en oud.

Kristin Matthyssen

Begin september sloot De Schuur de deuren. Erik Jans, die het etablissement in de prachtige groene omgeving kocht, wist niet precies wanneer hij kon heropenen, want hij was afhankelijk van de keurders en installateurs van elektriciteit en gas en van de gemeentelijke administratie voor het afleveren van de nodige vergunningen. “Ik wil die mensen allemaal bedanken voor het vlotte verloop”, zegt Jans. “Een nieuw project opstarten hoeft niet altijd een lijdensweg te zijn, werd hier bewezen.”

Vanaf zondag verwelkomt De Schuur opnieuw wandelaars, ruiters, rustzoekers en gezinnen. “Mijn doel is om mensen van alle leeftijden weer samen te brengen rond het haardvuur buiten, of 's zomers in de zon. Daarom zul je voortaan elke zondagavond vanaf 16.30u een beroep kunnen doen op de jonge vaders van Fingerlicking. Zij zullen in de buitenkeuken van De Schuur grillen en smoken. Het is allemaal heel back to basics. Naast fingerfood is er à la carte een barbecuemenu.”

De Schuur wordt ook een workshopplaats. “We geven workshops om met Green Eggs, een outdoor keramieken barbecue, te leren koken en bakken, van pizza over ribstuk tot brood. En om de jonge feestvierders niet te vergeten, zullen er ook nog enkele avonden worden georganiseerd met een dj tot in de vroege uurtjes, zoals vroeger in De Schuur. We denken nu aan 22 en aan 29 december, om het jaar af te sluiten. Tot slot gaan we op de terreinen van De Schuur ook een benefietactie organiseren in het kader van De Warmste Week. Hiervoor willen we graag samenwerken met lokale scholen en jeugdverenigingen.”

(kma)

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio