© ISOPIX

Proximus League: OH Leuven-Lommel wordt uitgesteld na overlijden voorzitter

De wedstrijd op de twaalfde speeldag van de Proximus League tussen OH Leuven en Lommel SK wordt niet - zoals gepland - morgenavond gespeeld. Beide teams wilden de wedstrijd uitstellen na het overlijden van OHL-voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha en werden hierin gevolgd door de Kalendercommissie, ondanks aanvankelijk verzet van Union.

De Thaise voorzitter van OH Leuven, Vichai Srivaddhanaprabha, liet afgelopen zaterdagavond het leven nadat zijn helikopter - met nog vier andere inzittenden - neerstortte na het opstijgen in het stadion van Leicester City, de club waar de Thai eveneens voorzitter van is. OH Leuven wilde om die reden de wedstrijd van woensdag in de Proximus League tegen Lommel SK uitstellen.

Beide partijen vonden zich in het voorstel van de Kalendercommissie om het duel begin december in te halen, maar derde partij Union lag dwars. De Brusselaars zouden niet willen dat de winnaar van het eerste periodekampioenschap pas over een dikke maand bekend is en deden de KBVB het voorstel om de partij volgende week dinsdag of woensdag te laten inhalen. Dat was dan weer tegen de zin van Lommel, dat volgende week vrijdag - net als alle andere teams in 1B - al opnieuw in actie moeten komen op de laatste speeldag van het eerste periodekampioenschap.

Nu heeft de Kalendercommissie toch besloten de wedstrijd van morgen uit te stellen en te verplaatsen naar begin december. “Op uitdrukkelijk verzoek van de club Oud-Heverlee Leuven om de wedstrijd van morgen uit te stellen naar aanleiding van het overlijden van hun voorzitter én nadat wij het uitdrukkelijke akkoord met dit uitstel hebben ontvangen van alle andere clubs uit de Proximus League, hebben wij ten uitzonderlijke titel beslist om de wedstrijd Oud-Heverlee Leuven vs Lommel SK van woensdag 31 oktober uit te stellen”, aldus een communiqué van de commissie. “Na overleg met de lokale overheid en de rechtenhouder, werd tevens beslist om deze wedstrijd te verplaatsen naar dinsdag 4 december 2018 om 20u30.”

Meer voetbalnieuws