Speaking double Dutch lanceert album voor verjaardag

Print
Essen / Wuustwezel -

De groep Speaking double Dutch bestaat tien jaar. “We kwamen op het idee om tien nummers te bundelen tot een album en ze uit te brengen op Spotify en iTunes”, vertelt Tim Konings. De plaat zal Memoires heten.

Speaking double Dutch is een Nederlandstalige crossovergroep met muzikanten uit Wuustwezel, Loenhout en Essen. Ze brengen combinaties van rap, rock, metal en andere stijlen. Een van de bandleden, Tim Konings, treedt ook op als King Tim IV.

De band werd opgestart in 2008 en in november 2009 namen ze hun eerste EP, in eigen beheer. Die werd meteen cd de van de week in het metalmagazine Mindview. In 2010 deed de band mee aan een handvol rockrally’s, waarvan ze een aantal wonnen of de tweede plaats haalden. In de jaren erna plaatsten ze af en toe een videoclip op YouTube, waarvan één videoclip best wat media-aandacht kreeg: Punt achter De Lijn.

Ondertussen bestaat de band tien jaar en kwamen de leden op het idee om tien nummers te bundelen tot een album. “Het wordt een terugblik op wat we in tien jaar hebben gedaan, met een lichte afronding van een hoofdstuk. Vandaar de titel Memoires.”

Memoires komt uit op 2 november.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio