© Shutterstock

Cottage cheese voor het slapengaan, helpt je strakker worden

Wil je wat strakker zijn, dan kan een snack met cottage cheese voor het slapengaan soelaas brengen. Dat wijst onderzoek van de Florida State University uit. Zo'n dertig gram proteïne volstaat om de spieren te versterken en het metabolisme een boost te geven.

flb

Zo'n dertig gram tonijn, zalm of kaas - allemaal propvol eiwitten - op zo'n dertig à zestig minuten voor het slapengaan, dat is volgens onderzoekers van de Florida State University een van de manieren om wat strakker in je vel te zitten. Die eiwitten zouden een gunstig effect hebben op het metabolisme en de aanmaak van spieren en bevorderlijk zijn voor de algemene gezondheid.

De studie, die werd gepubliceerd in de British Journal of Nutrition, volgde enkele actieve vrouwen van in de twintig en liet hen in plaats van een proteïneshake of een ander voedingssupplement cottage cheese of hüttenkäse eten voor ze naar bed gingen. Terwijl het eten van eiwitten je niet noodzakelijk gewicht zal doen verliezen, zorgt het er wel voor dat je spiermassa aanmaakt in plaats van vet.

Meer opties

"Tot nu gingen we ervan uit dat eten op zich eenzelfde effect zou hebben als een eiwitsupplement, maar daar was geen bewijs voor", zegt professor Ormsbee. "Dit was een belangrijke studie omdat we konden aantonen dat dit wel degelijk het geval is en het geeft mensen voor het slapengaan voedingsopties die verder gaan dan poedertjes en shakes."