Kaya dirigeert KV Mechelen richting periodetitel

Print
Oké, bovenstaande titel is misschien wat voorbarig, maar enkel een mirakel kan KV Mechelen nog van de eerste periodetitel houden. KV profiteerde zondagavond optimaal van het gelijkspel tussen Union en Lommel (1-1) met een ruime 0-3-overwinning op bezoek bij Westerlo. Mathematisch kan Union nog over KV wippen maar dan moet het vrijdag wel met forfaitcijfers winnen in Mechelen. Onwaarschijnlijk dus.

Door het gelijkspel van Union en Lommel op zondagmiddag kon KV Mechelen in het Kuipje een uitstekende zaak doen. Winst stond immers gelijk aan een virtuele periodetitel. De bezoekers begonnen aan hun opdracht met een fitte Bijker voor Bagayoko. Bij Westerlo kwam De Schryver in de plaats van Abrahams. Naessens viel tijdens de opwarming uit met een spierblessure.

Zonder groots te spelen zat KV na twintig minuten al op rozen. Met dank aan een sublieme Kaya die met buitenkantje voet al na tien minuten De Camargo de 0-1 voorschotelde. Als een echte spits dook de voormalige Rode Duivel tussen Biset en Corstjens op om de 0-1 binnen te duwen.

Geklungel

Dramatisch verdedigen bij de thuisploeg lag even later aan de basis van de 0-2. Na geklungel op het middenveld kon KV een aanval op gang brengen, Biset duwde de voorzet van Kaya in eigen doel. Een pijnlijk moment tegen zijn ex-club.

Westerlo speelde voor de rust ondanks veel balbezit niets klaar, al had het na een duwfout op Buyl wel een strafschop kunnen opeisen. Na de pauze kwamen de Kemphanen wel opzetten.  Kaya hield Gboho eerst nog van de aansluitingstreffer, Verrips greep daarna goed in op een schot van Abrahams. Gboho kreeg nog een uitstekende kans, maar mikte naast. Drie kansen in een kwartier, maar geen doelpunt.

Dan sprongen de bezoekers veel beter om met hun kansen. De Camargo liet oog in oog met Van Langendonck eerst nog de 0-3 liggen, maar na een individuele actie van Storm duwde Schoofs dan toch de derde van de avond voorbij de Westelse goalie.

Voor KV Mechelen is het al de zevende zege op rij met 3-0, waardoor het zo goed als zeker is van de eerste periodetitel. Alleen bij een 0-5-nederlaag tegen Union kan het eerste finaleticket nog ontsnappen. Westerlo maakt na zes op zes terug kennis met de nederlaag. 

EINDSTAND. Westerlo - KV Mechelen: 0-3

Meer voetbalnieuws