Staking Aviapartner duurt zeker nog tot dinsdagochtend

Foto: Kristof Vadino

Staking Aviapartner duurt zeker nog tot dinsdagochtend

Print
Zaventem -

De directie van Aviapartner heeft het overleg met de vakbonden op Brussels Airport zondagavond afgebroken. De staking bij de bagageafhandelaar wordt voortgezet tot al zeker dinsdagochtend, zo meldt de liberale vakbond ACLVB zondag.

De directie verliet de onderhandelingstafel om 18.30 uur om berekeningen te maken over voorstellen van de bonden. “Ze bleven maar neen zeggen tegen onze voorstellen. Voor ons was dat pakket een breekpunt”, zegt vakbondsafgevaardigde Fouad Bougrine (ACLVB). “Wij hebben de directie aangeraden om zich even terug te trekken en enkele punten cijfermatig te bekijken.”

Volgens de vakbondsman gaf de directie nadien niet thuis. “Blijkbaar waren ze gaan dineren in het Sheratonhotel. De vier vertegenwoordigers van de directie zijn nadien niet teruggekeerd naar de gesprekken. Wij zaten alleen nog met de bemiddelaar aan tafel”, aldus de vakbondsman.

Voor de bonden was dat het sein om tegen 22.30 uur een streep te trekken onder de onderhandelingen. Maandag vanaf 11 uur wordt er voortgepraat, nog steeds op Brussels Airport in Zaventem. “De directie heeft inmiddels aan het eigen personeel gecommuniceerd dat er tot dinsdagochtend 6 uur geen activiteiten zullen zijn bij Aviapartner”, stelt Bougrine.

Nu in het nieuws