Trond Sollied is nieuwe coach van Lokeren

Foto: Inge Kinnet

Trond Sollied is nieuwe coach van Lokeren

Print

Lokeren heeft maandagmiddag een mondeling akkoord met Trond Sollied om de ontslagen Peter Maes op te volgen. Vijf jaar na zijn laatste job moet de 59-jarige Noor de Waaslanders behoeden voor degradatie.

De belabberde 6 op 36 - maar evenzeer spelers die zijn schreeuwerige aanpak beu waren - hebben Peter Maes zijn kop gekost bij Lokeren. ­Ondanks de driedubbele winstpremie die voorzitter Roger Lambrecht de spelers voorhield, bleef het 0-0 ­tegen Oostende en vond de preses het welletjes. De trainer waarop Lambrecht zijn geld wil zetten om Lokeren uit de degradatiezone te sleuren, is Trond Sollied. De club meldt maandagmiddag dat ze een mondeling akkoord hebben bereikt met de Noorse coach. Assistent-coach Arnar Vidarsson bereidt de wedstrijd van aanstaande donderdag tegen Anderlecht voor en zal tijdens die wedstrijd ook op de bank zitten als interim-trainer.

Sollied is een stoïcijnse trainer die rekent op de zelfdiscipline van spelers en roepen aan de zijlijn afdoet als “circus”. Zowel zijn broer als zijn schoonmoeder verloren de voorbije jaren de strijd tegen een slepende ziekte. Zijn laatste job in clubverband dateert daardoor al van vijf jaar geleden, toen hij even het Turkse Elazigspor trainde. Zijn recentste kunstje in België was AA Gent naar de derde plaats leiden in 2011-2012. Het seizoen nadien, na de verkoop van een resem belangrijke spelers, werd hij in oktober ontslagen. Dat Lambrecht nu bij Sollied uitkomt, is voor insiders niet eens een grote ­verrassing. In het verleden dweepte hij al met de man die twee titels en evenveel bekers won met Club ­Brugge.

Overigens bekijkt Lokeren ook of het een vervanger zoekt voor de eerder ontslagen sportief directeur ­Willy Reynders. Met ex-speler ­Dimitri ­Mbuyu, pas op straat gezet als hoofdscout van Anderlecht, werd al een ­verkennend gesprek gevoerd.

Meer voetbalnieuws