Charleroi wint overtuigend bij Telenet Giants Antwerp

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Charleroi wint overtuigend bij Telenet Giants Antwerp

Print

Wat Europees in de Champions League lukt, kan Telenet Giants Antwerp blijkbaar niet Belgisch. Voor de tweede week op een rij gingen de Giants in een topper in de Euromillions League met de billen bloot. Charleroi schitterde in de Lotto Arena en boekte tegen een vooral in de tweede helft statisch Telenet Giants Antwerp een verdiende overwinning.

Charleroi opende via ex-Giant Dorian Marchant en vooral de met zeven punten op een rij uitpakkende Alex Libert enorm krachtig: 2-10. De Giants waren evenwel niet van slag en pakten op hun beurt met een 13-0 tussenspurt: uit 15-10. Jae’Sean Tate en Hans Vanwijn waren de bewerkers van de remonte en de Antwerpse bonus. In een heerlijk eerste kwart reageerde ook Charleroi alert. Nate Linhart en Matt Mobley scoorden voor de Spirous en na het eerste kwart flikkerde er een 22-21 Antwerpse bonus op het scorebord.

Ook het tweede kwart bracht attractief basketbal. De Giants liepen via Ismael Bako, Hans Vanwijn, Vic Sanders en Yoeri Schoepen na 26-23 maximaal weg naar 36-29. Sinjoor Dorian Marchant liet echter niet begaan en scoorde na assists van Axel Hervelle: 38-36. De aansluiting was een feit en Charleroi ging door op zijn elan. In het slot van de eerste helft kwamen de Spirous na een bom van Axel Hervelle en via Dario Hunt bij 40-42 opnieuw aan de leiding. Axel Hervelle leidde met rebounds en blockshots en vooral een portie ervaring Charleroi naar een 40-45 bonus halfweg.

De Spirous gingen in het derde kwart sprankelend van start en hadden na een driepunter van Cliff Hammonds en een 0-13 tussenspurt een 40-50 bonus op zak. De Giants bleven achter de feiten aanlopen, acteerden statisch en gleden compleet uit de match. Dorian Marchant was hot en Matt Mobley loodste Charleroi naar 49-64 Antwerp Giants acteerde te statisch, Paris Lee was net als tegen Oostende ondermaats en Dario Hunt mocht tegen slecht verdedigend Antwerp Giants lekker dunken: 49-69. Coach Roel Moors sloot het eerste kwart met vijf Belgen op het parket af. Van een kentering was echter geen sprake en Charleroi opende het slotschuifje met een 53-73 bonus.

In dat slotkwart ging het voor Telenet Giants van kwaad naar erger. De Sinjoren acteerden flets, toonden totaal geen inzet en werden dan ook weggespeeld. Matt Mobley trok alle registers open en leidde Charleroi naar 63-84. In een overbodig slot probeerden de Giants te milderen. Via Vic Sander werd het nog 75-91, maar Charleroi liet uiteraard de knappe winst niet meer ontsnappen. Coach Brian Lynch gunde zijn basisvijf in de slotminuut nog een applausvervanging. De Spirous wonnen na een prachtige partij uiteindelijk met 80-95.

Matt Mobley (Charleroi) was met 26 punten de meest trefzekere speler op het parket. Bij de Antwerp Giants was Victor Sanders goed voor 22 punten.

Charleroi profiteert zo van de misstap van Oostende bij Kangoeroes Mechelen. De landskampioen verloor zaterdag met 90-74, de eerste nederlaag van het seizoen voor de kustploeg.

Telenet Giants Antwerp-Oostende 80-95

Telenet Giants Antwerp: Akyazili 0, Lee 2, Tate 14, Vanwijn 13, Sanders 22, Bleijenberg 0, Schoepen 7, De Ridder 0, Bako 14, Dudzinski 5, Kalinoksi 2, Donkor 1

Charleroi: Hunt 14, Libert 14, Hervelle 3, Linhart 3, Samardic 0, Demirtas 2, Ford 17, Penninck 0, Tchendjou 2, Marchant 13, Mobley 24, Hammonds 3

Kwarts: 22-21, 18-24, 13-28, 27-22

Meer basketbal