© Mpics.be

Zuur en duur puntenverlies voor Heist

Zuur en duur puntenverlies voor Heist. Zuur omdat de thuisploeg bijna een hele tweede helft met tien moest spelen. Duur omdat Dender over Heist in het klassement wipt. Heist 1 - Dender 2

De eerste helft was er één om eigenlijk snel te vergeten, al werd er wel twee keer in gescoord. Na een half uur trapte Cocchiere een vrijschop binnen, al dient wel gezegd dat Dender de hulp kreeg van Heist want de bal week af in de muur. De eerste grote kans en het was raak. Benhamou trapte vanuit de tweede lijn strak op doel, maar kansen waren heel erg schaars voor de pauze. Op slag van rust beging Vervoort een strafschopfout op Adesanya.

Webers nam zijn verantwoordelijkheid en hij zette doelman Gies op het verkeerde been. 1-1, twee goals na een schrale eerste helft. Na de pauze verloor de thuisploeg al snel zijn belangrijke speler Philippe Janssens. Die kreeg prompt een tweede gele kaart. Een vrij zware sanctie van een ref die de hele avond kwistig met kaarten strooide. Heist haalde Regnier (klachten hamstring) naar de kant voor Engelen en probeerde goed in blok te gaan voor minstens een punt. Maar een kwartier voor tijd kon Arthur de bal in de verste hoek tippen. Ex-Lierse speler Ludovic Buysens had kort daarvoor al eens hard tegen de lat getrapt.

Heist gooide Emhandi en Alaerts nog in de strijd. Het kreeg kansen langs Benhamou, nipt naast de paal, en een hele mooie in de laatste minuut voor Verbist. Die knalde op doelman Gies. Dender bleef overeind en wipt nu over Heist naar negen punten. De Heistenaren blijven steken op acht uit negen matchen. Bij de thuisploeg kregen Verbist, Webers en Englebert een gele kaart. "Geen grootse wedstrijd waarin de belangen heel groot waren", vatte coach Keleman samen. Volgende zaterdag in Chatelet-Farciennes kan de trainer weer beschikken over de geschorste Mathieu Troonbeeckx. Al dient hij daar wel af te rekenen met een schorsing voor Philippe Janssens.

Meer voetbalnieuws