Jeroen Meus reageert op faillissement van Würst: “Ik heb het uit handen gegeven, dat had ik niet mogen doen”

Foto: DBA

Jeroen Meus reageert op faillissement van Würst: “Ik heb het uit handen gegeven, dat had ik niet mogen doen”

Print

Daags na het officiële faillissement van hotdogketen Würst heeft bezieler Jeroen Meus voor het eerst gereageerd. Dat deed hij in de krant De Tijd. “Ik heb een gigantische fout gemaakt”, zegt hij. “Ik heb dit uit handen gegeven en dat had ik niet mogen doen.”

Hotdogketen Würst, die Jeroen Meus drie jaar geleden uit de grond stampte, is deze week failliet verklaard. Na aanhoudende geruchten over financiële problemen is het over en uit.

Een reactie van de bezieler en televisiekok zelf kwam er niet meteen. Tot nu, in de krant De Tijd. Daarin vertelt Meus hoe hij de kranten en de radio even vermeden heeft.

“Ik vind dat niemand er zaken mee heeft”, zegt hij. “Of ik nu aandeelhouder ben of zaakvoerder of niet. Maandag zijn de boeken neergelegd. En blijkbaar vinden mensen dat ze daar allemaal hun zeg over moeten doen.”

Een gigantische fout

Toch begrijpt hij wel waarom er zo veel belangstelling is. Zeker omdat die er ook wijs bij de opening in 2015. “Ik ben enorm goed bedeeld door het leven. Ik ben al vaak bekroond voor mijn werk. Maar je kan niet alles winnen. En je kan niet risicoloos ondernemen. Als je je nek uitsteekt, bestaat het risico dat het mislukt.”

Jeroen Meus durft ook te zeggen dat hij zelf een gigantische fout heeft gemaakt: “En ik sla daar mea culpa voor. Ik heb mensen vertrouwen gegeven en een mandaat. Ik heb het uit handen gegeven. Dat had ik niet mogen doen.”

Schuldenberg

Met het faillissement is een schuldenberg van 970.000 euro ontstaan. “Schuld ja, niet verlies”, zegt Meus. “Die panden in Antwerpen en Gent kosten veel geld. Er is te veel geïnvesteerd in iets dat met hotdogs betaald moest worden. Maar Leuven is volgende maand afbetaald.”

Of hij er dan zelf iets aan overgehouden heeft? “Ik heb niet één euro verdiend aan die hotdogs.”

Nu in het nieuws