ROYALS. Waarom Meghan Markle soms wél en soms geen buikje heeft. En reden om te vieren in Monaco

De afgelopen week is heel wat gebeurd in de wereld van de royals. De zwangerschap van Meghan Markle was soms al heel goed zichtbaar, de andere keer dan weer niet. Pippa kwam voor het eerst buiten met kind en de Queen heeft veel verdriet. De leukste nieuwtjes van het Britse hof en andere koningshuizen op een rij.

vwh

Meghan Markle en prins Harry zijn nog steeds op rondreis en staan volop in de schijnwerpers. Vooral het buikje van de hertogin van Sussex trekt de aandacht omdat het de ene keer veel boller lijkt dan de andere. Haar kledingkeuze speelt hierbij een rol en ze legt ook steeds vaker de handen op haar buik om hem te accentueren, maar er is nog een andere reden waarom de welving soms duidelijker is. Volgens experts zijn buikspieren van zwangere vrouwen ’s avonds moe van alles strak te houden. Ze worden losser, dus krijg je meer welving. ’s Morgens zijn de spieren uitgerust en oogt de buik weer strakker.

Haar zwangerschap viel het meest op in de kobaltblauwe jurk die ze droeg op Fiji, maar het was niet de enige reden waarom er over de creatie van de Londense ontwerpster Safiyaa werd geschreven. Het ontwerp roept herinneringen op aan Anne Hathaway in romantische komedie ‘The Princess Diaries’. Aan haar rode jurk, later op de week, hing nog een etiket. Dat werd wereldwijd als een modeblunder beschouwd. Haar witte sneakers tijdens een boottocht werden bejubeld. De reden? Ze zijn van het betaalbare en milieubewuste merk Veja. Haar gestreepte jurk op Fraser Island werd dan weer bekritiseerd omdat de beensplit volgens sommigen “te bloot” was.

Naar Londen dan, waar Pippa zich voor het eerst weer in het openbaar heeft getoond sinds de bevalling van haar zoontje. Zij en haar wederhelft James Matthews gingen samen wandelen met hun kind in de buggy en hun hond mocht ook mee. De wereld kreeg het jongetje nog niet te zien en zijn naam is ook nog niet bekend, maar de foto’s bewijzen dat het kersverse gezin gelukkig is.

© AFP

De grappigste beelden kwamen van koningin Máxima, die naast Queen Elizabeth stond in Londen. Een kiekje van dat moment toont dat er een extreem lengteverschil is tussen hen. Het was een moeilijke week voor de Queen. Zij moest afscheid nemen van een van haar hondjes Whisper, haar allerlaatste corgi. Momenteel heeft ze nog twee viervoeters die haar gezelschap houden. Die zijn een kruising tussen een corgi en een teckel.

Máxima ging na de ontmoeting in de Britse hoofdstad nog naar een staatsdiner, onder meer in het gezelschap van Kate Middleton. Zowel de Nederlandse vorstin als de hertogin van Cambridge pakten voor de gelegenheid met een tiara om U tegen te zeggen. Kate Middleton koos voor het favoriete sieraad dat ooit aan prinses Diana toebehoorde. Koningin Maxima overtrof met een hoofdjuweel waarin een zogenoemde Stuart-diamant van bijna 40 (!) karaat is verwerkt. De steen is heel zeldzaam en waardevol. Het is van 1972 geleden dat de tiara werd gedragen. Toen stond hij op het hoofd van Juliana der Nederlanden, ook tijdens een werkbezoek aan Groot-Brittannië .

Onze eigen koningshuis kwam deze week in het nieuws met een staatsbezoek aan Portugal, waar koningin Mathilde zich - met succes - aan flag dressing waagde. Met deze term wordt bedoeld dat ze een outfit draagt in de kleuren van de vlag - groen en rood - van het land dat ze bezoekt. Het Belgische paleis had trouwens een reden voor een feestje. Prinses Elisabeth, de oudste dochter van ons vorstenpaar, mocht op donderdag 25 oktober 17 verjaardagskaarsjes uitblazen.

© ISOPIX

Tot slot nog heuglijk nieuws uit Monaco. Daar is Charlotte Casiraghi, de 32-jarige dochter van prinses Caroline van Monaco, bevallen van een tweede zoontje. Het kind kreeg naar verluidt de naam Balthazar mee, maar dat heeft het paleis nog niet bevestigd. Het eerste kindje van de brunette luistert naar de naam Raphaël.

© ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER