© Photo News

BNP Paribas Fortis snoeit opnieuw in aantal kantoren

Bij BNP Paribas Fortis verdwijnen in de loop van 2019 opnieuw 62 kantoren. Er komen er ook wel vier bij. In totaal zal het kantorennet van BNP Paribas Fortis volgend jaar dus 58 kantoren minder tellen.

De inkrimping van het kantorennet is een gevolg van de digitalisering. Steeds meer mensen bankieren digitaal, en steeds minder klanten wandelen het bankkantoor binnen.

Eind 2019 zal het netwerk uit 620 kantoren bestaan, tegen 678 eind 2018: een daling met 58 kantoren dus. Concreet verdwijnen er 62 BNP Paribas Fortis-kantoren uit het straatbeeld, en worden er vier nieuwe geopend. Van de 62 kantoren die sluiten gaat het om 30 uit het eigen netwerk, en 32 uit het netwerk van zelfstandige kantoren. Daarbovenop worden nog eens 18 kantoren verzelfstandigd.

Geen ontslagen

LBC-secretaris Luc Broos zegt niet verrast te zijn door het cijfer. “Het gaat om een jaarlijkse oefening door de bank. Het aantal bezoekers aan fysieke kantoren neemt af”, aldus de vakbondsman.

Belangrijk voor de vakbond is dat er geen banen verdwijnen. “De mensen kunnen aan de slag in andere kantoren.” Dat bevestigt het bedrijf. “De mensen kunnen terecht in naburige kantoren of krijgen nieuwe functies”, aldus een woordvoerster.

De digitalisering en het wijzigend consumentengedrag liggen aan de basis van de kantoorsluitingen. In de eerste helft van 2018 werden zeven procent minder bezoeken aan de kantoren gebracht, terwijl het aantal digitale contacten met 28% is gestegen, klinkt het bij de bank.