© *

© Catwalk Pictures

© *

© *

© *

© *

1 / 6

Halternekken en blote benen: Vogue voorspelt de trouwtrends

Wie het komende jaar een huwelijk plant, is ongetwijfeld al druk in de weer met de zoektocht naar de perfecte bruidsjurk. Minimalistische halterjurken zitten in de lift, maar toekomstige bruidjes mogen ook met hun blote benen pronken. Dat voorspelt modebijbel Vogue, die alle trends op een rijtje zette.

VVA

Minimalistisch à la Meghan

Onmiddellijk na het koninklijk huwelijk werd al duidelijk dat de bruidsjurk van Meghan Markle als inspiratiebron voor heel wat bruidjes zou gelden. Ook het komende jaar blijft dit nog even zo. Minimalistische (halter)jurken zijn bijgevolg een geschikte keuze voor wie niet al te veel blingbling wil. (Foto's: Sassi Holford, Jenny Packham en Carolina Herrera)

Mouwen in de kijker

Geen fan van subtiliteit? Dol op extravagante details? Mouwen zijn het komende seizoen dé blikvangers bij bruidsjurken. Vleermuismouwen, vlindermouwen, pofmouwen, assymetrische mouwen, al dan niet volledig in kant, tule of plooien uitgewerkt, het kan deze zomer allemaal. (Foto's: Marchesa, Cris Yolan, Livné en Zuhair Murad)

Met de benen bloot

Een stukje been laten zien als bruidje kan zeker. Kortere bruidsjurken zijn immers opnieuw van de partij, maar heel kort zijn ze daarentegen niet. Ideaal voor wie geen te formele huwelijksplannen heeft of wie graag van het nodige comfort geniet. (Foto's: Amsale, Marchesa en Jenny Packham)

Pluimen

Zowel op de catwalks als op de rode lopers doen romantische pluimpjes het tegenwoordig erg goed. Geen wonder dat bekende bruidshuizen zoals Cris Yolan en Monique L'Huillier ze ook in hun bruidscollecties integreerden. (Foto's: Cris Yolan en Monique L'Huillier)

Kleur

Hoewel wit ontegensprekelijk de populairste kleur voor bruidsjurken is, kiezen flink wat toonaangevende ontwerpers voor het komende zomerseizoen voor een dosis kleur. Zo is rood de gedoodverfde favoriet van Jenny Packham, maar ook groene, paarse en beige tinten doen het goed. (Foto's: Monique L'Huillier, Vera Wang en Jenny Packham)

NIET TE MISSEN