Peter Maes vrij onder voorwaarden, ook voorzitter Lambrecht ondervraagd

Foto: BELGA

Peter Maes vrij onder voorwaarden, ook voorzitter Lambrecht ondervraagd

Print

Peter Maes, de trainer van KSC Lokeren, verscheen vandaag om 10.00 uur voor de onderzoeksrechter in Tongeren. Maes werd kort na de middag vrijgelaten onder vrijwaarden maar wordt in verdenking gesteld van witwaspraktijken en lidmaatschap van een criminele organisatie. Hij mag trainer blijven en herneemt donderdag de trainingen bij KSC Lokeren.

De Limburgse coach van de Waaslander werd dus vrijgelaten onder voorwaarden. Die voorwaarden zijn onder anderen dat hij trainer mag blijven maar dat hij niet met de pers mag praten over de zaak. Na overleg met zijn bestuur heeft voorzitter Lambrecht besloten dat Maes donderdag zijn activiteiten op de club als trainer zal hervatten, morgen geniet de spelersgroep van een vrije dag.

Dirk Vanden Boer, de advocaat van Maes, mocht wel reageren bij het verlaten van de rechtbank. “Peter Maes heeft een grondig verhoor gehad bij de onderzoeksrechter”, vertelde advocaat Dirk Vanden Boer. “Hij is intussen vrijgelaten onder voorwaarden. Hij mag zijn werk blijven doen, hij mag trainer blijven maar hij mag niet met de pers praten over dit dossier. Hij moet zich aanbieden wanneer de politie dat vraagt. Hij is bereid tot volledige medewerking in deze zaak. De discussie gaat over de fiscale dossiers, de constructies die zouden zijn opgezet en hij heeft meegedeeld wat hij weet.”

In Lokeren werd intussen ook gereageerd. Voorzitter Roger Lambrecht zelf gaf toe dat ook hij gisteren is verhoord door de politie. Vanochtend was de sterke man van Lokeren evenwel gewoon weer op de club. “Peter moest om negen uur bij de politie zijn, ik om elf uur”, vertelde hij. “Dat was toch wel een verrassing. Ik heb vragen over Veljkovic moeten beantwoorden, maar ben niet aangehouden. Of ik verwacht had dat die man niet pluis was? Ach, achteraf is het makkelijk praten.”

Peter Maes mag zijn taak als trainer weer opnemen, laat de club weten. “Peter werd in verdenking gesteld in het kader van een onderzoek naar witwaspraktijken en deelname aan een criminele organisatie, maar werd vrijgelaten onder voorwaarden, met name dat hij geen contact heeft met de pers en beschikbaar blijft voor verder onderzoek. In het dossier rond matchfixing wordt zijn naam absoluut niet genoemd. Via zijn advocaat liet de coach ook weten dat Peter Maes op elke mogelijke manier zal meewerken aan het onderzoek.”

MEER VOETBALNIEUWS