Würst mogelijk failliet: verdwijnt ook vestiging in Antwerpen?

Jeroen Meus stapte vorig jaar al uit de zaak. Foto: Joris Herregods

Würst mogelijk failliet: verdwijnt ook vestiging in Antwerpen?

Print
Antwerpen -

Würst, de keten met premium hotdogs, vooral bekend van tv-kok Jeroen Meus, is mogelijk failliet. Dat kan ook voor de Antwerpse vestiging het einde betekenen. Maandag waren de rolluiken er volgens een naburige zaak ook voor sluitingstijd al toe.

In juli 2015 opende Jeroen Meus, zowat de bekendste kok van Vlaanderen, in Leuven zijn eerste vestiging van Würst, waar bezoekers “artisanale hotdogs van topkwaliteit” moesten ontvangen.

In 2016 volgde een tweede vestiging in Gent, en (tijdelijk) een derde in Hasselt. Vorige zomer zakte de bekende Leuvenaar ook naar Antwerpen af om in de Maalderijstraat een vestiging te openen. Op evenementen was ook een Würst-eetkraam te zien.

Maar het einde voor de luxehotdogketen lijkt in zicht. VTM berichtte maandagavond dat de vestiging in Leuven de deuren sluit, al was “het faillissement nog niet definitief uitgesproken”. Dinsdag zou de bedrijfsleiding meer uitleg geven.

Uit de zaak

Dat zal alvast niet door Meus zelf gebeuren, want hij stapte begin vorig jaar uit de zaak. Volgens zijn manager is hij wel nog als consultant voor de keten aan de slag. Momenteel is alleen Jens Verreckt zaakvoerder. Hij is voorlopig niet te bereiken.

De Antwerpse vestiging was maandag normaliter open, maar circa een kwartier voor sluitingstijd bleef een telefoontje onbeantwoord. Restaurants in de buurt zagen enkele minuten later ook niemand in de zaak, met volgens één werknemer gesloten rolluiken. Zondag zou de zaak nog wel geopend zijn geweest.

In 2017 kende Paroles, de bvba achter de keten, een verlies van ruim 85.000 euro.

MEEST RECENT