Vrouw (69) thuis aangerand door landloper uit Turnhout: man gaat naakt in auto zitten en eist seks

Foto: shutterstock

Vrouw (69) thuis aangerand door landloper uit Turnhout: man gaat naakt in auto zitten en eist seks

Print
Turnhout -

Een landloper uit Turnhout riskeert 6 jaar cel voor de aanranding van een 69-jarige vrouw uit Wetteren. Hij was naakt in haar auto gesprongen die vertrekkensklaar stond in de garage. Daar kleedde hij de vrouw uit en eiste seks. Een vriendin die kwam aanbellen voorkwam erger.

Wat er de afgelopen zomer in de garage van een 69-jarige vrouw uit Wetteren gebeurde, werd maandag in de correctionele rechtbank van Dendermonde omschreven als ‘hallucinant’. “Het zal je maar overkomen”, sneerde openbaar aanklager Ilse Debbaut. “Als dame op die leeftijd nog zoiets moeten meemaken. Het was alsof de vouw in een wel zeer slechte B-film was beland.”

Jurgen A. (41), een landloper uit de streek van Turnhout, was die bewuste dag de openstaande garage van het slachtoffer binnengeglipt. Toen de vrouw korte tijd later binnenkwam en in haar auto ging zitten, dook A. plots poedelnaakt op naast haar in de passagierszetel. “Hij had alleen een handdoek met daarop Disneyfiguren over zijn hoofd gelegd om niet herkend te worden”, deed de advocaat van het slachtoffer het relaas van de feiten. “Hij is de vouw meteen beginnen aanranden en vroeg haar om seks. Het slachtoffer werd helemaal uitgekleed en moest haar ogen bedekken met haar hemd. Omdat ze weigerde om met hem naar de slaapkamer te gaan moest ze uitstappen en in een tuinstoel gaan zitten. Daar werd ze verder aangerand. Jurgen D. zei dat hij haar geen pijn ging doen zolang ze deed wat hij haar vroeg. Gelukkig kwam er net op dat moment een vriendin aanbellen waardoor de man op de vlucht sloeg. We mogen er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn als die vrouw niet was langsgekomen. Het slachtoffer vond nadien in haar auto ook nog een telefoonkabel terug waar A. een strop mee had gemaakt.”

Jurgen A. kon nog diezelfde dag ingerekend worden. Hij bleek zich verschanst te hebben in de garage van de buren. Bij het gerecht stond hij al gekend voor een hele resem andere feiten. Voor de aanranding riskeert hij nu een celstraf van zes jaar. Zijn advocate Nadine Maes erkende zonder meer het leed van het slachtoffer. “Dat deze vrouw een trauma heeft overgehouden aan wat haar is overkomen, daarover bestaat geen twijfel”, pleitte de raadsman. “De feiten worden door ons helemaal niet betwist. Ik kan alleen maar vaststellen dat mijn cliënt zich doodschaamt over wat hij heeft gedaan. Hij heef ondertussen ook het initiatief genomen om via een bemiddelaar in contact te kunnen komen met zijn slachtoffer.”

Vonnis op 5 november.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio