Stan Van Samang huilend van podium tijdens optreden: “Ik ben er kapot van”

Foto: Wim Hendrix

Celebs

Stan Van Samang huilend van podium tijdens optreden: “Ik ben er kapot van”

Print

Stan Van Samang (39) heeft zaterdagavond een optreden in Overijse noodgedwongen moeten afbreken. “Het ging me nooit overkomen. Het overkwam me gisteren”, schrijft de zanger emotioneel op Instagram.

Stan Van Samang huilend van podium tijdens optreden: “Ik ben er kapot van”
Foto: Stan Van Samang

Stan Van Samang stond zaterdagavond met zijn concertreeks ‘Op de schoot’ op de planken in cultureel centrum Den Blank in het Vlaams-Brabantse Overijse. “Het moest een mooie avond worden”, legt hij uit in een emotionele post op Instagram. “Doen wat ik het allerliefste doe. De longen uit mijn lijf zingen voor een uitverkochte zaal.”

Al snel had Van Samang door dat er iets aan de hand was. “Het werd géén mooie avond. Ik zong m’n liedjes niet hoe ik ze wou zingen. Hoe ze gezongen móeten worden. Ik ben een zanger. Voelen hoe je stem zwakker en zwakker wordt tijdens je concert tot het punt dat je niet anders kan dan stoppen en je gewonnen geven. Gedaan. Klaar.”

“Als zanger is dit een ronduit walgelijk gevoel”, gaat de zanger verder. “Paniek. Huilend de scène af in het midden van de show zonder stem. Het ging me nooit overkomen. Het overkwam me gisteren. Ik ben er kapot van. Sorry iedereen in Den Blank in Overijse die vol verwachting en goesting in de zaal zat. Ik maak het goed. Beloofd.”

(lees verder onder de Instagram)

Dit bericht bekijken op Instagram

Het moest een mooie avond worden. Doen wat ik het allerliefste doe. De longen uit mijn lijf zingen voor een uitverkochte zaal. Het wérd géén mooie avond. Ik zong m’n liedjes niet hoe ik ze wou zingen. Hoe ze gezongen móeten worden. Ik ben een zanger. Voelen hoe je stem zwakker en zwakker wordt tijdens je concert tot het punt dat je niet anders kan dan stoppen en je gewonnen geven. Gedaan. Klaar. Als zanger is dit een ronduit walgelijk gevoel. Paniek. Huilend de scène af in het midden van de show zonder stem. Het ging me nooit overkomen. Het overkwam me gisteren. Ik ben er kapot van. Sorry iedereen in Den Blank in Overijse die vol verwachting en goesting in de zaal zat. Ik maak het goed. Beloofd.

Een bericht gedeeld door Stan Van Samang (@stanixvansamix) op

“Helaas moest Stan Van Samang zijn optreden bijna halfweg staken om gezondheidsredenen”, bevestigt ook cultureel centrum Den Blank vandaag op haar Facebookpagina. “Morgen bekijken we met zijn management wanneer we dit concert opnieuw kunnen laten plaatsvinden. Alle tickethouders worden zo snel mogelijk gecontacteerd. Bedankt voor jullie begrip.”

Stan Van Samang huilend van podium tijdens optreden: “Ik ben er kapot van”
Foto: CC Den Blank
NIET TE MISSEN