© GOYVAERTS/GMAX Agency

Lierse Kempenzonen haalt dubbele achterstand op in topper

Lierse Kempenzonen en Deinze deelden de punten in de topper op het Lisp. De Pallieters waren nergens voor de pauze, maar haalden in een veel betere tweede helft via Janssen en Boulaouali nog een dubbele achterstand op.

kugu

Coach René Trost sleutelde nauwelijks aan het elftal dat vorige week zijn eerste thuiszege boekte tegen Dessel Sport. Enkel Jens Meeus nam op de flank de plaats in van Nick Kuijlaars, die na enkele mindere prestaties de boter leek gegeten te hebben.

Gedreven door die eerste thuiswinst gingen de Pallieters op zoek naar een positief resultaat tegen hoogvlieger Deinze, dat zijn titelambities niet onder stoelen of banken stak. Maar in een erg bleke eerste 45 minuten kwam de thuisploeg nooit in de buurt van enig succes. Meer zelfs, halfweg die eerste helft leken de Lierenaars al compleet in de touwen te liggen nadat Van Walle met twee kogels van op afstand Deinze een dubbele voorsprong bezorgde. Lierse keek er zowat naar en holde gedurig achter de feiten aan. Met enkel een volley van Da Silva nipt over de balk als zeldzame opflakkering.

Op de wenken bediend

Het mocht, neen moest wat meer zijn na de pauze en dat had ook René Trost begrepen. De Nederlandse coach werd al snel op zijn wenken bediend, nadat middenvelder Janssen een voorzet met behulp van de balk achter de doellijn knikkerde. Verse hoop, die de Pallieters maar al te goed konden gebruiken. En kort na het uur zowaar de gelijkmaker opleverde, nadat het leer in de grote rechthoek bleef hangen en Boulaouali de afvallende bal in de verste hoek deponeerde: 2-2.

Lierse Kempenzonen rook bloed, maar Da Silva mikte een voorzet van Buyens in volley naast. Aan de overzijde ranselde Geens dan weer een pegel van de ingevallen Lallemand uit de benedenhoek. Maar het was toch voornamelijk Lierse Kempenzonen dat in de slotfase nog een tweede thuiszege op rij najoeg. Al leverde die ijver nog bitter weinig mogelijkheden op. De beste kans was nog voor Challouk, maar die schoof naast de uitkomende Geens en de verste paal. Zo bleef het bij een 2-2 gelijkspel in Lier, nadat beide teams elk één helft voor hun rekening hadden genomen.

LIERSE KEMPENZONEN: Geens, D’Onofrio (79’ Schops), Bastiaens, Wils, Nelissen, Janssen, Buyens, Boulaouali (85’ Molenberghs), Da Silva, Meeus (46’ Sols), Vemeiren.

DEINZE: Vandeberghe, Goossens, De Greef, Boone, Libbrecht, Brulmans, De Schutter, Tarfi (63’ Lallemand), Challouk, Van Walle (80’ De Smul), Mertens (69’ Mezine).

DOELPUNTEN: 6’ Van Walle 0-1, 22’ Van Walle 0-2, 49’ Janssen 1-2, 62’ Boulaouali 2-2.

GELE KAARTEN: 15’ Tarfi, 24’ Meeus, 70’ Buyens

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Dhondt.

TOESCHOUWERS: 3.200

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws