© Lokale Politie Antwerpen

Drie paddenstoelenplukkers op heterdaad betrapt

De politie heeft zaterdag in Berendrecht drie paddenstoelenplukkers betrapt. Ze hadden al een flinke voorraad geplukt. Wellicht voor zo’n 400 euro als ze in de verkoop aangeboden zouden worden. De paddenstoelen en het materiaal dat de verdachten gebruikten om ze te plukken zijn in beslag genomen. Wilde paddenstoelen opzettelijk plukken en verzamelen, afsnijden, ontwortelen of vernielen is verboden.

jtp

De politie merkte een persoon op die in het bos tussen het kreupelhout paddenstoelen aan het plukken was. Gezien de vaststellingen bleven de rechercheurs kortstondig toezicht uitoefenen om het doen en laten van de verdachte in kaart te brengen. Daaruit bleek dat de betrokkene, een vrouw, het gemunt had op kastanjeboleten.

Ze werd gevraagd om te bewijzen dat ze gemachtigd was om de paddenstoelen te plukken, maar kon dat niet. De vrouw werd er op attent gemaakt dat er een proces-verbaal zou volgen en dat ze moest vertrekken. Daarna gaf ze echter schoorvoetend toe dat haar vriend en moeder wat verderop ook aan de slag waren. Die laatste ontkende eerst staalhard, maar gaf uiteindelijk toch toe.

De politie trof uiteindelijk verschillende volle emmers aan in de bossen, goed voor zo’n 8 kilogram, om en bij de 200 paddenstoelen. Goed voor zo’n 400 euro als ze in de verkoop aangeboden zouden worden.

De drie verdachten hebben allen de Poolse nationaliteit en verblijven in Nederland in de buurt van Den Haag. Het gaat om een koppel van 49 jaar en een vrouw van 74 jaar.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio