© fvl

Kindje (6) kritiek na zware woningbrand

Bij een zware woningbrand in het West-Vlaamse Geluwe is een kind van 6 jaar oud zaterdagnamiddag levensgevaarlijk gewond geraakt. Dat meldt de brandweer van de zone Westhoek. Het vuur ontstond op de zolderverdieping van het huis.

De brandweer Westhoek werd even na 16 uur opgeroepen voor een ernstige woningbrand in de Ieperstraat in Geluwe, een deelgemeente van Wervik. Ter plaatse bleek dat de brand op zolder was ontstaan, waar zich op dat moment nog een kindje bevond. Het 6-jarige jongetje werd in kritieke toestand overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Gent.

Bij de brand raakte ook de vader van het kind gewond. De dertiger werd met rookintoxicatie afgevoerd naar het ziekenhuis van Menen. De moeder van het slachtoffertje verkeerde in shock en werd eveneens overgebracht naar datzelfde ziekenhuis. Ten slotte liep ook een politieman rookvergiftiging op, maar hij hoefde niet naar het ziekenhuis gebracht te worden.

Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper, stuurde een branddeskundige ter plaatse. Uit de eerste vaststellingen van de expert is gebleken dat het vuur op een accidentele wijze is ontstaan. De zolder van de woning liep daarbij veel rook- en brandschade op. De bluswerken veroorzaakten waterschade op de onderliggende verdieping.