© BELGA

Niels Albert wordt ploegleider van Sweeck en Soete

Niels Albert is de nieuwe ploegleider bij Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. De 32-jarige ex-crosser stopte eind augustus de samenwerking met wereldkampioen Wout van Aert en zal nu de ploeg met onder meer Laurens Sweeck en Daan Soete samen met huidig ploegleider Tom Vannoppen begeleiden..

jefi

"Ik begeleidde ook al de jeugd, maar sinds de Superprestigecross in Gieten neem ik er voortaan ook de profs bij. Ik zal raad en trainingen geven en op de crossen aanwezig zijn om de jongens zo goed mogelijk bij te staan. Of ik nu volledig heb gebroken met Wout? Voor alle duidelijkheid: ik heb met Wout geen probleem, hé. Hij mag mij ook nog altijd een bericht sturen voor raad.”

De begeleiding van Albert is alleszins minder intensief dan bij Van Aert. “Toen werkte ik met slechts twee renners (ook nog Tim Merlier, nvdr.) en nu heb ik een grotere ploeg om te begeleiden. Bovendien heb ik met de ploeg afgesproken dat ik zal afwisselen met Tom Vannoppen, zodat ik niet elke week het veld in moet. Anders had ik ook kunnen blijven doen wat ik deed."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden