© VRT

Lesley-Ann Poppe verloor 31 kilo, maar niet voor haar uiterlijk: “Ik wéét wat die ziekte met mensen doet”

Tien maanden geleden woog Lesley-Ann Poppe (39) nog 95 kilo. Vandaag wijst de weegschaal 64 aan, of liefst 31 kilo minder. Toch ging de directrice van de ‘Beauty and Lifestyle Academy’ niet op dieet voor haar uiterlijk, vertelt ze dit weekend aan Het Laatste Nieuws.

ehu

Een jaar geleden kreeg Lesley-Ann Poppe na een verschijning bij in Van Gils & Gasten bakken kritiek te verwerken over haar zichtbaar toegenomen gewicht. “Ik vind het jammer dat zoveel mensen op mijn gewicht focussen”, sprak ze daar toen over. “De buitenwereld is er meer mee bezig dan ik. Als ik moet afvallen, dan zal ik dat wel doen. Maar ik lig er nu niet wakker van.”

De wake-upcall kwam er uiteindelijk sneller dan verwacht, vertelt Poppe dit weekend in een interview met Het Laatste Nieuws. “Ik laat mij elk jaar in december medisch onderzoeken. Bloed trekken en zo. De dokter zei: ‘Je zit in de grijze zone voor diabetes type twee.’ Je moet weten: type één, daar word je mee geboren. Type twee was, in mijn geval, louter een gevolg van mijn levensstijl.”

Egoïstisch

“Ik zie in mijn ‘Beauty & Lifestyle Academy’, bij de medische pedicures, elke dag de gevolgen van diabetes. Ik wéét wat die ziekte met mensen doet. Ik had twee kleine kinderen, een echtgenoot en een zaak - kortom, wel wat verantwoordelijkheden. Kon ik dan zomaar moedwillig mijn gezondheid op het spel zetten? Voor een paar stukken pizza? Hoe egoïstisch zou ik dan niet zijn?”

Poppe begon meteen met diëten. Ze mat zich een nieuw voedingspatroon aan, sport veel en is intussen 31 kilo kwijt. “Mijn gezondheid was de enige reden waarom ik zo drastisch het roer heb omgegooid. ‘Ze doet het voor haar uiterlijk’, zeiden mensen. Dat is niet waar. Uiterlijk is niet alles in het leven. We worden allemaal oud en lelijk.”

© Frank Abelloos

NIET TE MISSEN