© AFP

Olympisch kampioene skiën is tot januari out met enkelbreuk

De Italiaanse skiester Sofia Goggia, die dit jaar in Pyeongchang olympisch kampioen werd in de afdaling, heeft tijdens een val op training haar rechterenkel gebroken. Ze is tot begin januari out, kondigde de Italiaanse skifederatie (Fisi) aan.

De skiester van Bergamo moet vier à vijf weken het gips in alvorens met een spalk haar terugkeer in januari te kunnen voorbereiden. “Ik ben erg teleurgesteld”, reageerde Goggia. “Door het ongeval zal ik mijn doelen moeten bijstellen.” Het WK in Zweden, de eerste grote afspraak van het jaar, valt immers al in februari. “Gelukkig is het een ‘mooie breuk’, zodat ik gewoon het bot de tijd moet geven te genezen.”

De Wereldbeker skiën begint eind oktober met een reuzenslalom in het Oostenrijkse Sölden. Goggia beëindigde de algemene eindklassering van de Wereldbeker vorig seizoen als vierde. In 2017 werd ze derde in het eindklassement. Vorig jaar won Goggia - behalve haar olympische titel - ook de Wereldbekertrofee in de afdaling. Ze telt vijf Wereldbekerzeges op haar palmares.

Meer sportnieuws