© Photo News

“Veljkovic bood Waasland-Beveren 200.000 euro”

De Servische makelaar Dejan Veljkovic heeft vorig seizoen minstens één ernstige poging ondernomen om de degradatiestrijd in eerste klasse naar zijn hand te zetten. Dat blijkt uit het gerechtelijk onderzoek naar malafide praktijken in ons voetbal, schrijft Het Laatste Nieuws.

Veljkovic zou - na contacten met bepaalde bestuursleden bij KV Mechelen - de cruciale match tegen Waasland-Beveren proberen te beïnvloeden hebben. “Voor die match bood Veljkovic 200.000 euro”, biechtte Dirk Huyck, de voorzitter van Waasland-Beveren, aan de speurders op.

Huyck heeft de makelaar naar eigen zeggen meteen weggestuurd. “Ik wilde daar niks mee te maken hebben.”

Het gerecht onderzoekt of dat klopt. Eerder bekende Olivier Myny, toenmalig spits van Waasland-Beveren, ook al dat hij benaderd werd om niet voluit te gaan tegen KV Mechelen. Volgens het onderzoek zouden ze bij Mechelen in paniek geweest zijn omdat ze vermoedens hadden dat de match van concurrent Eupen tegen Moeskroen omgekocht zou worden.

De advocaat van Veljkovic wou gisteren nog niet reageren op de aantijgingen en Huyck zelf mag van het gerecht geen contact hebben met de media.

MEER OVER Operatie Propere Handen

Meer voetbalnieuws