Drie mensen naar ziekenhuis na kelderbrand in winkelstraat Herentals

Print
Herentals -

In een appartementsgebouw in de Herentalse Zandstraat is vrijdag rond 22u brand uitgebroken in de kelder. Die ging gepaard met veel rookontwikkeling, waardoor drie bewoners uit de appartementen voor verzorging naar het ziekenhuis zijn overgebracht.

Een 83-jarige bewoner van een appartement boven een Turkse bakkerij-voedingswinkel in de Herentalse winkelstraat Zandstraat merkte rond 22u rook op in het gebouw. Hij ging kijken in de kelder en ontdekte dat het aan het branden was. De man liep daarbij lichte brandwonden op. Ook zijn 79-jarige echtgenote en een 80-jarige bewoner van de tweede verdieping zijn omwille van rookinhalering voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Een van de slachtoffers moest met de ladderwagen vanop de tweede verdieping op de brancard naar beneden worden gehaald.

De brand is vermoedelijk ontstaan door een kortsluiting, mogelijk aan de elektriciteitskast in de kelder, ofwel aan een elektrische rolstoel die er gestald stond. De brandschade is beperkt tot de kelder, in de appartementen is er wel wat rookschade.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio