Jagers moeten vluchten voor hun leven als kudde op hen afstormt nadat ze olifant neerschieten

Print

Jagers moeten vluchten voor hun leven als kudde op hen afstormt nadat ze olifant neerschieten

Enkele jagers zijn in het oog van de storm terechtgekomen na het uitlekken van beelden waarin ze op een olifant jagen in een reservaat in Namibië. De mannen moesten zich echter wel in allerijl uit de voeten maken toen ze enkele schoten hadden gelost, want de volledige kudde keerde zich tegen hen en stormde op de jagers af. “Schiet hem tussen de ogen”, klinkt het nog voor het helemaal verkeerd loopt voor de jagers.

“De video is minstens drie of vier jaar oud. Geen idee waarom die beelden nu opduiken”, aldus een Corné Kruger, een jager die in het Afrikaanse land woont en de “legale en duurzame” olifantenjacht een “gevoelig” onderwerp noemt. Volgens de man hanteert Namibië een kleine quote van olifanten die per jaar mogen worden doodgeschoten. “We schieten er slechts twee per jaar”, klink het. De praktijk is erg controversieel en kan op veel kritiek rekenen, maar het is “volkomen legaal” en strikt gereguleerd, zoals in buurland Zuid-Afrika.

Het is niet bekend of de vluchtende jagers zich in veiligheid konden brengen voor er iets gebeurde, of als de mannetjesolifant die ze neerschoten aan zijn verwonden stierf. De kerels krijgen alvast de wind van voren op sociale media, waar de beelden druk bekeken worden. “Ik hoop dat de kudde ze heeft dood gestampt”, “hier word ik kotsmisselijk van” en “de jagers zouden moeten worden neergeschoten”, zijn slechts enkele van de reacties, terwijl een ander zich luidop afvraagt “wanneer de wereld die wansmakelijke praktijken zal verbannen”.

MEEST RECENT