De grootste stijlblunders die je kan maken met een wit hemd

Foto: Unsplash

Mode

De grootste stijlblunders die je kan maken met een wit hemd

Print
Met een wit hemd kan je niets verkeerd doen, denk je? Wel, daar heb je het mis. Met hét kantoor/feest/afterwork item kan je meer fout doen dan je denkt. Daarom: let hier altijd op als je jezelf een nieuw wit exemplaartje aanschaft.

1. Je hebt niet de juiste maat

Een op maat gemaakt hemd is inderdaad duurder dan eentje uit een grote keten maar geloof ons: het is het waard! Vuistregel is: de mouwaanzet moet precies aan het einde van je schouder beginnen en de stof moet naadloos langs je schouder lopen. Als je je armen dan goed, vrij kunt bewegen, zit het goed. Je moet er ook voor zorgen dat je hemd niet te wijd valt, dat geeft immers een sloppy look. Een te krap hemd biedt je dan weer te weinig bewegingsruimte, je moet dus een goed evenwicht vinden om er elegant uit te zien. Toch geen zin in een op maat gemaakt stuk? Zorg er dan tenminste voor dat je hemd lang genoeg is zodat-ie niet uit je broek kruipt. De achterste flap moet tot over je billen vallen.

2. Je draagt er een T-shirt onder

De densiteit en de weefstructuur bepalen hoe comfortabel je hemd zit, welke uitstraling het heeft én of het al dan niet doorschijnt. Let vooral op dat laatste zodat je jouw T-shirt gewoon kan uitlaten: het ziet er stukken beter uit én het is sexier, wil je toch? Hou in je achterhoofd dat bij een goed hemd de stof altijd zacht en soepel genoeg is om goed te voelen op je blote huid.

3. Je shopte de foute kraag

Iets waar weinig mannen op letten bij het kopen van een hemd is de kraag. Toch maakt het een wereld van verschil! Let altijd op de stevigheid: hoe blijft de kraag staan en hoe flexibel is de kraag? Een te zachte kraag gaat nogal snel zijn vorm verliezen waardoor je er plots heel onverzorgd uitziet en dat wil je niet. Een te harde kraag kan dan weer heel oncomfortabel zitten en stijf ogen. Als je jouw overhemd op verschillende manieren wil dragen (dat wil zeggen: zowel naar het werk als op een feestje), moet je absoluut een tussenweg zien te vinden.