Bar Noord begint aan welverdiende winterslaap: zomerbar sluit af met feestweekend

Foto: Dirk Kerstens

Bar Noord begint aan welverdiende winterslaap: zomerbar sluit af met feestweekend

Print
Antwerpen / Antwerpen 2060 -

Het is een topzomer geweest voor Bar Noord, de zomerbar in Park Spoor Noord. En hoewel de zon haar best blijft doen, loopt het seizoen op z’n einde. Dit weekend worden nog een laatste keer alle registers opengetrokken.

“We kunnen terugblikken op een succesjaar”, zegt Sander Buijs van Bar Noord. “Want het slagen van een zomerbar blijft natuurlijk afhankelijk van het weer. Op zondagen bij mooi weer konden we dit jaar vaak rekenen op zo’n vijfduizend bezoekers.”

Maar hoewel de temperaturen anders doen vermoeden, loopt het zomerseizoen van Bar Noord op z’n einde. Al zal dat niet zonder slag of stoot gebeuren. “Vanaf vandaag starten we met ons slotweekend”, aldus Buijs. “Te beginnen met een XL-afterwork waarbij Ben Belmans cocktails komt shaken.” Vrijdag is het aan Fonkel en zijn ‘silent disco’ om de feestneuzen te plezieren. Zaterdag wordt dan gebarbecued onder muzikale begeleiding van Sven Van Hees. “En ’s avonds kan er nog gedanst worden op plaatjes van Soul Shakers en Systa Flex.” Eindigen doen ze op zondag met een ‘empty the fridge’-brunch. Voor een laatste keer worden dan ook de dj’s van Sunday Matinee uitgenodigd.

Al zit stilzitten er niet bij. “Volgend jaar willen we Bar Noord kleurrijker en met meer groen inkleden. We werken aan een nieuwe menukaart en gaan onze cocktailbar uitbreiden.”

DOEN!