Trainer ontslagen nadat die scheidsrechter vergelijkt met Vertenten

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Trainer ontslagen nadat die scheidsrechter vergelijkt met Vertenten

Print

Bij derdeprovincialer Hooikt is trainer Stefan De Smet ontslagen. Volgens het bestuur niet omdat de resultaten tegenvielen, maar wel na een aanvaring van de trainer met de scheidsrechter vorige wedstrijd, waarin die hem vergeleek met de verdachte ref Bart Vertenten.

“De resultaten waren de laatste weken opnieuw beter”, zegt sportief verantwoordelijke Dirk Bovyn. “Een drietal weken geleden was het spel en de puntenoogst niet goed, hoewel de ploeg toen bijna zo goed als compleet was. Toen gaven we de trainer nog enkele weken respijt. En de resultaten werden ook beter, want met een gehavende ploeg pakte de trainer zes op zes. Op dat gebied was er dus beterschap.”

Toch werd De Smet ontslagen. “Zaterdag kregen we een discutabele strafschop tegen. De Smet heeft zich toen helemaal laten gaan tegenover de scheidsrechter. Zelf heb ik de juiste bewoordingen niet gehoord, maar andere mensen vertelden me dat er vergelijkingen werden gemaakt met de verdachte scheidsrechter Vertenten. Na de match heeft de scheidsrechter daar dan verslag over opgemaakt. Ik ben uitleg gaan vragen en hij heeft toen gezegd dat dit gedrag echt niet door de beugel kon. Wij kennen Stefan als iemand die af en toe al eens iets durft te roepen, maar dit ging ook voor ons te ver. Ik heb hem dan ook meegedeeld dat hij ontslagen was.”

Stefan de Smet zelf wou niet al te veel woorden vuil maken aan zijn ontslag. “Zeggen ze dat ik ontslagen ben omwille van mijn uitbarsting zaterdag? Daar geef ik geen commentaar op, dat is een belachelijke reden. Ik ben mezelf trouwens achteraf gaan verontschuldigen bij de scheidsrechter, maar die wilde die niet aanvaarden.”

MEER VOETBALNIEUWS