‘Sint in de Piste’ dit jaar ook in gebarentaal

Borden kondigen de voorstelling aan. Foto: mgb

‘Sint in de Piste’ dit jaar ook in gebarentaal

Print
Sint-Niklaas -

Eind november keert Sinterklaas terug naar zijn stad. Dat wordt gevierd met twaalf voorstellingen van Sint in de Piste in een gigantische circustent op de Grote Markt. Dit jaar is er voor het eerst ook een voorstelling met een gebarentolk.

Al vijfentwintig jaar zorgt Sint in de Piste voor spektakel zodra Sinterklaas in het land is. De organisatie spreekt zelf van een ‘circuskathedraal’, een gigantische constructie met een diameter van 46 meter en 2.300 opklapbare zitjes. “We hopen dat we dit jaar voldoende capaciteit hebben”, zegt Dirk Belon van Unizo, die met vzw Acha mee het evenement organiseert. “Het is elk jaar een huzarenstukje om die tent op te bouwen. Dit jaar worden zeventig betonblokken van elk zo’n 2.500 kilo geplaatst om de tent te verankeren.”

Aan het recept (een klassiek circus gekoppeld aan de Sinterklaastraditie) wordt niet geraakt. Toch heeft regisseur Mark Boon enkele nieuwigheden bedacht. “Op 24 november is er een gebarentolk aanwezig die voor een deel van het publiek de voorstelling zal tolken. Volgend jaar willen we ook mensen met een visuele beperking van de show laten genieten.”

De opbouw van de circustent start 15 november en is live te volgen via webcam.sint-niklaas.be vanaf 15u. De voorstellingen vinden plaats op 17, 18, 24 en 25 november. De ticketverkoop start digitaal op 19 oktober om 18u via www.sintindepiste.be. Vanaf maandag 22 oktober zijn er ook tickets verkrijgbaar aan de infobalie van het stadhuis.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio