Park Rivierenhof wint internationale award

Park Rivierenhof wint internationale award

Print
Deurne -

In het Australische Melbourne heeft parkdomein Rivierenhof in Deurne een zilveren ‘International Large Urban Parks Award’ gehaald, een prijs ter promotie van stedelijke parken in de wereld.

Voor zijn “mix van rijke natuur, bewaard erfgoed en talrijke activiteiten”, daarom verdient domein Rivierenhof de zilveren International Large Urban Parks award, vindt de ‘World Urban Parks’-vereniging. En ook het feit dat het Rivierenhof zichzelf verbetert door parkgebruikers te laten participeren, viel in de smaak. Goud ging zowel naar het Centennial Park in Sydney, Australië, als naar het Phoenix Park in Dublin, Ierland. Het Auckland Domain in Pukekawa (Nieuw-Zeeland), het Eco Park in Calcutta (India) en het Parque del Agua in Zaragoza (Spanje) ontvingen brons.

7 miljard

De prijs dient ter promotie van stedelijke parken in de wereld. Richard Murray, voorzitter van het jurypanel, zei daarover: “Aangezien de stedelijke bevolking in de komende veertig jaar wereldwijd zal verdubbelen, van 3,5 miljard tot meer dan 7 miljard, is het belangrijk om de ontwikkeling van parken en open ruimten te ondersteunen als cruciale elementen voor het creëren van levendige steden en gezonde gemeenschappen. Stedelijke parken en groene ruimten dragen bij aan de gezondheid, het milieu en het samenbrengen van gemeenschappen. Ik feliciteer de winnaars voor alles wat ze doen om hun steden leefbaarder te maken.”

“Stevig geïnvesteerd”

Provinciaal gedeputeerde voor Groen- en Recreatiedomeinen Jan De Haes (N-VA): “Samen met directeur Peter Verdyck hebben we sterk geïnvesteerd in de heraanleg van het park en infrastructuur, waarbij toegankelijkheid, laagdrempeligheid voor het ruime publiek en duurzaamheid centraal staan.”

Park Rivierenhof is zelf actief in de vakvereniging ‘Large Urban Parks of the World. Eerder dit jaar ontving het Rivierenhof als eerste Belgische park al de ‘Green Flag Award’, een oorspronkelijk Engelse prijs.

Park Rivierenhof wint internationale award
Rivierenhofdirecteur Peter Verdyck (l.) neemt de award in ontvangst van juryvoorzitter Richard Murray. Foto: Margaret Gormley opw.ie/provincie Antwerpen
Park Rivierenhof wint internationale award
Foto: DBA
Park Rivierenhof wint internationale award
Foto: Jan Van der Perre
Park Rivierenhof wint internationale award
Foto: Dirk Kerstens
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio