Dochter Keira Knightley mag niet naar Disney-films kijken

Foto: Isopix

Celebs

Dochter Keira Knightley mag niet naar Disney-films kijken

Print

Geen Assepoester noch Sneeuwwitje voor Edie, de driejarige dochter van de Britse actrice Keira Knightley. Ze mag van haar mama niet naar bekende Disney-films kijken. Dat zei de ster tijdens een interview in The Ellen Show .

Keira Knightley (33) vindt de manier waarop Disney prinsessen worden geportretteerd niet kunnen. Volgens haar zenden de boodschap uit dat je als vrouw moet wachten tot een man je komt redden. “Dat moet je niet doen. Red jezelf”, zei ze. Een andere film die Edie niet zal te zien krijgen is ‘De Kleine Zeemeermin’, al geeft Knightley toe dat ze zelf fan is van de liedjes die erin voorkomen. “Die zijn fantastisch, maar geef je stem niet op voor een man.”

Het is niet de eerste keer dat de actrice, onder meer bekend van de ‘Pirates of the Caribbean’-films, zich laat opmerken door een opvallende uitspraak. Eerder deze maand kwam ze nog in het nieuws omdat ze de hertogin van Cambridge, Kate Middleton, een veeg uit de pan gaf. In de essaybundel ‘Feminists Don’t Wear Pink (And Other Lies)’ schreef Knightley dat ze het heel misleidend vond dat Middleton amper zeven uur na haar bevalling stond te lachen voor de persfotografen, terwijl ze wellicht veel pijn had. “Toon vooral niets van het slagveld waar je net uitkomt”, schreef ze sarcastisch.

NIET TE MISSEN