Geen tweede stunt voor Telenet Giants Antwerp in Champions League

Donkor gaat zijn kans. Foto: FIBA

Fuenlabrada-Telenet Giants Antwerp 96-84

Geen tweede stunt voor Telenet Giants Antwerp in Champions League

Print

Geen tweede stunt in de Champions League voor Telenet Giants Antwerp. De Sinjoren werden door een superieur Fuenlabrada weggespeeld en incasseerden een pak voor de broek.

Het was crisis bij Fuenlabrada in de aanloop van het Champions League duel versus Telenet Giants Antwerp. De Spanjaarden openden het kampioenenbal vorige week wel met knappe winst bij de Duitse topper Bamberg, maar tellen in de Spaanse ACB slechts een 1 op 4. Coach Julbe Agusti kreeg na de pandoering (60-110) van zondag tegen Baskonia meteen de rekening gepresenteerd en bedankt voor bewezen diensten. Assistent José Raventos nam de coaching over en zag Fuenlabrada gretig aan de partij beginnen. Dave Dudzinnski opende voor de Giants wel met zeven opeenvolgende punten (5-7) maar Fuenlabrada strafte de lakse Antwerpse defense onmiddellijk af. Veteraan Marko Popovic vuurde twee bommen af en Christian Eyenga en Talib Zanna flitsen met snelle drives: 17-7 na een 12-0 Spaanse tussenspurt. Na een opstootje tussen Tomas Bellas en Paris Lee kregen beide spelers een technische fout. Pas diep in het eerste kwart scoorde met Tyler Kalinoski een tweede Antwerpse speler: 23-12. Met een bom van Dennis Donkor ging het naar een 28-18 tussenstand na tien minuten.

Driepunters van Yoeri Schoepen en Vic Sanders zorgden snel in het tweede kwart voor een remonte van de Giants: 32-26. Verdedigend bleven de Sinjoren echter achter de feiten aanlopen en liep Fuenlabrada weer weg naar 39-29. Marko Popovic kreeg te veel vrijheid en bleef schitteren vanachter de driepuntlijn (42-29), maar Dave Dudzinski kreeg steun van Jae’Sean Tate en Paris Lee en na een zwakke defensieve eerste helft beperkten de Giants de schade enigszins tot 52-42.

Telenet Giants Antwerp kwam echter niet scherp uit de kleedkamer. Hans Vanwijn zat niet in de partij en Fuenlabrada bleef enerzijds dominant in de rebound en was anderzijds offensief dartel en scoorde naar hartenlust: 64-48 en 70-50. Coach Roel Moors roteerde, nam een time-out, maar zag de Spaanse pletwals echter verder denderen.

Fuenlabrada startte tegen een te braaf Antwerp Giants het laatste kwart dan ook met een 78-59 bonus. Het Pabéllon Fernando Martin vierde met zijn 4.000 vurige Spaanse fans reeds vroeg in het slotkwart feest en Fuenlabrada ging heerlijk op zijn elan verder: 89-65. Met de jongeren Vrenz Bleijenberg, Thomas Akyazili en Niels De Ridder op het parket milderden de Giants, via Yoeri Schoepen, nog naar 89-75. Fuenlabrada was echter al een tijdje zege zeker en de eerste Antwerpse nederlaag van dit seizoen was meteen feit.

Vandaag reist Telenet Giants Antwerp terug naar België en kan de voorbereiding beginnen richting een nationale topper. De vierde speeldag van de EuroMillions League brengt zaterdag immers Oostende-Telenet Giants Antwerp. De eerste confrontatie deze campagne tussen de kampioen en de vice-kampioen.

Fuenlabrada: Popovic 17, O’Leary 9, Rupnik 6 , Bellas 4, Garcia 14, Cruz 14, Llorca 4, Gonzales 6, Clark 0, Eyenga 10, Zanna 12,

Telenet Giants Antwerp:Lee 7, Donkor , Tate 13, Bleijenbergh 0, Vanwijn 0, Sanders 13, Schoepen 9, Akyazili 6, Bako 2, De Ridder 0, Dudzinski 19, Kalinoski 8

Kwarts:28-18, 24-24, 26-17, 18-25

MEEST RECENT