Mathieu van der Poel trekt zich weinig aan van enkelblessure: eerste aanvaller in Sluitingsprijs Putte-Kapellen

Foto: rr

Mathieu van der Poel trekt zich weinig aan van enkelblessure: eerste aanvaller in Sluitingsprijs Putte-Kapellen

Print

Mathieu van der Poel verscheen ondanks zijn enkelblessure van zaterdag ook vandaag gewoon weer aan de start van de Sluitingsprijs Putte-Kapellen. De Nederlander uit Kapellen werd luid toegejuicht bij de start hoewel hij vooraf de verwachtingen nog had getemperd door te stellen dat hij van plan was om het rustig aan te doen. Maar de eerste aanvaller van de dag was... Mathieu van der Poel.

Vooraf had Mathieu van der Poel nog verkondigd dat hij het rustig aan ging doen in de Sluitingsprijs Putte-Kapellen, maar aan de start klonk het al strijdlustig: “De enkel wordt beter en beter met de dag. Ik ga me niet inhouden.”

En de Nederlander hield woord. De eerste aanvaller van de dag was Mathieu van der Poel. Lang duurde zijn vlucht echter niet: hem liet het peloton niet zomaar rijden.

Uiteindelijk geraakten negen vluchters weg (Frison, Van der Hoorn, De Bondt, Oostra, Bol, Stockman, De Pestel, Havik en Schulting). Met nog vijf ronden te rijden dichtte Van der Poel de kloof met de achtervolgers waardoor hij met de 21 koplopers gewoon meedeed voor de zege.

MEEST RECENT