Man die met ammoniak gooide, wordt vervolgd voor opzettelijke slagen en verwondingen

De Antwerpse raadkamer heeft beslist om Abdelmajid E.O. (40), die ervan verdacht wordt ammoniak te hebben gegooid naar een andere man tijdens een caféruzie, te verwijzen naar de correctionele rechtbank. De feiten werden gekwalificeerd als opzettelijke slagen en verwondingen met verminking tot gevolg.

jtp, brip

Twee mannen kregen het in september met elkaar aan de stok in café Bing Kong. Ze zouden ruzie hebben gekregen over een “politieke kwestie”. Het latere slachtoffer, een 49-jarige Afghaanse bewoner van de wijk Linkeroever, besliste uiteindelijk het café te verlaten.

Maar op straat zou de ruzie zijn verdergegaan. Voor de deur van de aanpalende nachtwinkel haalde een van de mannen plots een rode fles met ammoniak uit zijn rugzak. Hij gooide het product in de ogen van zijn slachtoffer en vluchtte vervolgens weg. Het slachtoffer raakte zwaargewond aan zijn ogen, en werd naar het ziekenhuis gebracht.

De aanvaller, Abdemajid E.O., kon worden opgepakt in de ondergrondse parkeergarage op het Sint-Jansplein, waar hij lag te slapen. Hij werd in de boeien geslagen, en bracht de nacht door in de cel. Toen hij verhoord moest worden, zei hij dat hij zich niets van de feiten kon herinneren.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio