‘De Slimste Mens’ is terug en de jury krijgt het meteen zwaar: “Iets gestolen? Sebiet Elodie als je niet oppast”

’t Is gebeurd. Het startschot van nieuwe seizoen van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ is gegeven. Ex-veldrijder Niels Albert deed zijn uiterste best om mee te racen naar de eindlijn met journaliste Julie Colpaert en rapper Saïd Boumazoughe. En dat bleek meteen garant te staan voor een enthousiaste aflevering.

De Slimste Kijker

Ben je zelf niet zo sterk in quizzen en ben je alles van de allereerste aflevering al vergeten? Dan geven we je hier een overzicht van de leukste momenten. En die staan garant voor (niet zo) geslaagde dinosaursimitaties, discussies over onrijpe tomaten en de zoutelande-stop-de-band-ronde.

Wat had de jury voor ons in petto?

Voor de eerste aflevering Jonas Geirnaert sluierde zich in een papieren zak. Jonas koos ervoor om zijn nieuwe look te verbergen. Zonde, want hij moet zich er zeker niet voor schamen. Of dat denkt Jeroom er toch van...

Wat waren de beste quotes?

Saïd Boumazoughe, die van Marokkaanse afkomst is: “Ik heb hier meer zenuwen dan op het politiebureau.”

De kandidaten krijgen een foto te zien van een leeuw met het gezicht van Erik Van Looy en moeten raden om welk dier het gaat. Van Looy tegen de jury: “Het antwoord is leeuw-erik. Hadden jullie die herkend?” Waarop Jeroom: “Ik dacht eerder aan sabeltandbederftijger.”

Julie Colpaert tegen Saïd: “Jij trilt precies een beetje.” Waarop Jeroom tegen Saïd: “Ja, heb je zenuwen, heb je iets gestolen of zo?” Waarop Saïd: “Ja, sebiet Élodie, als ge niet oppast (Élodie Ouédraogo is de vrouw van Jeroom, nvdr.).”

Wat was het mooiste moment?

De kandidaten krijgen foto’s te zien van baby’s die het gezicht van een bekende Vlaming kregen. Een foto van “baby” Karl Vannieuwkerke werd door niemand herkend, al dacht Saïd Boumazoughe dat het om Luc Appermont ging. Waarop Jeroom: “Het is niet omdat het een pamper aan heeft, dat het Luc Appermont is.”

Wie mag zich voor één avond de Slimste Mens Ter Wereld noemen?

De eerste winnaar van dit seizoen: Julie Colpaert. De 38-jarige journaliste van VTM hoefde niet eens tot het uiterste te gaan: haar mannelijke tegenstanders stonden niet op scherp, op zijn zachtst gezegd.

Hoe verliep de finale?

Ex-veldrijder Niels Albert haalde de race niet. “Ik kom om mij eens goed te amuseren”, zei hij. Dat deed hij, maar helaas ook niet meer dan dat. Dat was goed nieuws voor rapper Saïd Boumazoughe, die vanavond mag terugkomen.

Wie komt er dinsdag een poging wagen?

Pieter Delanoy, de priester en godsdienstleerkracht uit Assebroek, schitterde al in het programma ‘De Mol’ en hij waagt dinsdag ook zijn kans bij ‘De Slimste Mens’. En dat belooft, want voorganger Gilles Van Bouwel wist in 2016 zelfs met de eindtitel naar huis te gaan.

MEER OVER De slimste mens

Nu in het nieuws