© Dirk Vertommen

Liberale schepen Greet Geypen is stemmenkoningin in Mechelen

Van alle vrouwelijke kandidaten op de verkiezingslijsten in Mechelen heeft schepen Greet Geypen zondag het grootste aantal voorkeurstemmen behaald. Op de stadslijst Vld-Groen-m+ stemden 3.513 mensen voor haar.

Sven Van Haezendonck

Geypen (41) mag zich daarmee de stemmenkoningin in de Dijlestad noemen. De moeder van twee, die voordien achter de schermen op politieke kabinetten werkte, is ondertussen twaalf jaar schepen. Eerst van Openbare Werken, en in de huidige meerderheid is ze bevoegd voor Ruimtelijke Ordening, Stadsvernieuwing, Monumentenzorg en Jeugd.

“Ik werk graag aan oplossingen in moeilijke dossiers. Het algemeen belang moet daarbij voor mij altijd primeren”, vertelt ze. Over haar persoonlijke score is ze bescheiden. “Het is fijn om vast te stellen dat mijn manier van werken door zo veel mensen wordt gewaardeerd”, zegt Greet Geypen. De nummer twee bij de dames is Freya Perdaens van N-VA. De jonge lijsttrekster wist 2.952 kiezers te charmeren. Op de derde plaats staat Gabriella De Francesco met 2.248 voorkeurstemmen. Zij was de nummer twee op de stadslijst Vld-Groen-m+.

De voorkeurstemmen: Top 10

Bart Somers: (Vld-Groen-m+): 15.597

Kristof Calvo (Vld-Groen-m+) 3.607

Greet Geypen (Vld-Groen-m+) 3.513

Freya Perdaens (N-VA) 2.952

Gabriella De Francesco (Vld-Groen-m+) 2.248

Marc Hendrickx (N-VA) 2.122

Björn Siffer (Vld-Groen-m+) 2.024

Koen Anciaux (Vld-Groen-m+) 1.895

Caroline Gennez (sp.a) 1.880

Marina De Bie (Vld-Groen-m+) 1.830

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gemeenteraadsverkiezingen 2018