Verkiezingen 2018 - Merksem

Luc Bungeneers (N-VA) wacht af om Merksemse coalitie te smeden: “Eerst kijken naar de stad”

In Merksem liggen nog heel wat opties open. Wel zeker is dat de coalitie voor de volgende legislatuur onmogelijk is zonder N-VA dat de grootste partij is en elf zetels behoudt. Districtsvoorzitter Luc Bungeneers heeft ondertussen nog geen gesprekken opgestart met mogelijke coalitiepartners.

RVRE

“Ik wacht eerst wat er in de stad gebeurt. Als een van de coalitiepartners daar de voorwaarde stelt om zoveel mogelijk spiegelcoalities te vormen in de districten, moet ik misschien alles weer omgooien. Als je op districtsniveau samenwerkt met partijen die in de stad in de oppositie zitten, krijg je niks gedaan. In Borgerhout werkte dat deze legislatuur ook niet.”

N-VA kan in principe in Merksem een meerderheid vormen met sp.a of met Groen. N-VA en CD&V zijn samen goed voor 13 zetels, een heel nipte meerderheid. De huidige coalitie in de stad, met Open VLD erbij, is wel mogelijk in Merksem. De kans lijkt eerder klein dat N-VA zal besturen met Groen omdat de samenwerking in het huidige bestuur niet vlot verloopt.

Sp.a: “Weinig verschil tussen ons en N-VA”

Zo klinkt het ook bij sp.a. “Gezien de voorgaande geschiedenis tussen Groen en N-VA is het weinig waarschijnlijk dat die twee samen zullen besturen. Er zit een te groot persoonlijk probleem tussen twee personen in het bestuur momenteel”, vindt Gilbert Verstraelen van sp.a. “Ons partijprogramma verschilt niet zo veel van dat van N-VA in Merksem. Er zou alleen grondig moeten overlegd worden over de rol van de auto in het district.”

Verkiezingsnieuws