Verkiezingen 2018 - Antwerpen

© Patrick De Roo

Schijnburgemeester BDW haalt 191 stemmen: “Een geweldig resultaat”

BDW heeft gisteren ‘slechts’ 191 voorkeurstemmen gekregen in Antwerpen. Nee, niet Bart De Wever (N-VA), die haalde er maar liefst 76.702. Wel zijn imitator Geert Beullens, die zich al maanden voordoet als De Wever om de draak te steken met de burgemeester. En hij diende ook echt een lijst in voor de gemeenteraadsverkiezingen.

jvo

Waarschijnlijk heeft u hem al wel eens gezien, de performer die in Antwerpen allerlei bijeenkomsten afschuimt als BDW. Het personage van Beullens is een karikatuur van burgemeester Bart De Wever. Hij noemt zichzelf dan ook “de schijnburgemeester van Antwerpen”.

De grap ging zo ver dat hij echt een lijst indiende voor de gemeenteraadsverkiezingen, die ook simpelweg BDW werd genoemd. Enkele programmapunten: Antwerpen moet onafhankelijk worden, de voertaal moet Latijn worden en de verkoop van drugs in de supermarkt moet toegelaten worden.

Zijn “schijncampagne” heeft de lijst 0,2% van de stemmen opgeleverd. Zelf haalde BDW 191 voorkeurstemmen. Voor één langgerekte grap toch nog een opvallend resultaat.

© RR, Tony van Galen

Marcel Vanthilt en Vitalski

Andere bekende kandidaten op de lijst waren onder meer muzikant-presentator Marcel Vanthilt (119 voorkeurstemmen), performer Vital Baeken alias Vitalski (46 voorkeurstemmen) en muzikante Trijn Janssens (74 voorkeurstemmen).

Op Facebook bedankt BDW zijn kiezers. “De lijst BDW haalde 0,2% meer stemmen dan bij de vorige verkiezingen (hij kwam toen voor alle duidelijkheid niet op, red.). Een geweldig resultaat waarvoor de schijnburgemeester alle burgers die op de lijst gestemd hebben van ganser hartibus wil bedanken en zij die dat niet gedaan hebben evenzeer.”

Verkiezingsnieuws