© FILIP SPOELDERS

N-VA en CD&V bereiden schepenverdeling voor

N-VA moet één schepen laten vallen

N-VA en CD&V maken werk van hun coalitie voor de volgende legislatuur. De toekomstige meerderheidspartijen buigen zich over de verdeling van de schepenen en de beleidsnota. N-VA moet een moeilijke knoop doorhakken.

Filip Spoelders

Beide partijen bespreken eerst apart welke bevoegdheden ze graag naar zich toe willen trekken. Woensdag komen ze samen om een overeenkomst te bereiken. Naast burgemeester Harry Debrabandere levert N-VA als grootste partij van Lint ook nog eens twee schepenen. Aangezien de partij nu drie schepenen heeft, moet er dus één het schepenambt voorlopig vaarwel zeggen. Van de huidige schepenen kreeg Alice Bruno de meeste voorkeurstemmen voor Wouter Verbeeck en Rudy Verhoeven.

Het inkrimpen van het schepencollege komt er door het samen gaan van de gemeente en het OCMW. Hierdoor is de schepen voor sociale zaken en OCMW-voorzitter geen aparte schepen meer.

CD&V mag eveneens twee schepenen afvaardigen. Bij die partij kregen Stanny Tuyteleers en Caroline Van der Heyden de meeste voorkeurstemmen.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio